Grillowane krewetki czosnkowo-limonkowe to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 289 kalorii, 42g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na $4.9 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do 4 Lipca. Ten przepis jest lubiany przez 364 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz krewetki, rodzaj ognia: bezpośredni, Skórka z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać limonki, można śledzić to danie główne z Arbuz Granita jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowane szaszłyki z krewetkami z czosnkiem i limonką, Chipotle Lime Sałatka z grillowanych krewetek w sosie z limonki Cilantro, oraz Krewetki Czosnkowo-Limonkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby zrobić marynatę, umieść jalapeño, sok z limonki, czosnek, oliwę z oliwek, chili w proszku, sól i skórkę z limonki w słoiku blendera. Puree, aż czosnek i jalapeño są całkowicie posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
żółta Cebula, Pokrojona W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki
(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Umieść krewetki w dużej, zamykanej plastikowej torbie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
3
Zalać marynatą i wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
4
Marynować w temperaturze pokojowej przez 30 minut podczas przygotowywania grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
5
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i rozprowadź węgle równomiernie na całej powierzchni rusztu węglowego. Ustaw ruszt do gotowania na miejscu, przykryj grill i pozwól na rozgrzanie przez 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania. Krewetki Grill na dużym ogniu, aż tylko gotowane przez, o 2-3 minut na stronie.
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.