Grillowane kotlety wieprzowe ze słodką marynatą z trawy cytrynowej

Grillowane kotlety wieprzowe ze słodką marynatą z trawy cytrynowej mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 211 kalorii, 15g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, sos rybny, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Marynata melasowa do grillowanych kotletów wieprzowych, Grillowane Kotlety Wieprzowe Z Kością W Marynacie Hawajskiej, oraz Marynata: Grillowany Kurczak Z Trawą Cytrynową I Chilli dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce, połączyć cukier, sos rybny, trawa cytrynowa, czosnek, szalotka, chile, i czarny pieprz i ubijać, aż cukier się rozpuści. Kotlety schabowe układamy w naczyniu w jednej warstwie.
Zalać marynatą, przykryć folią i pozostawić do marynowania w temperaturze pokojowej przez 1 do 2 godzin. (Wieprzowinę można również schłodzić na noc. Doprowadzić mięso do temperatury pokojowej przed grillowaniem).
Przygotuj gorący ogień w grillu węglowym (powinieneś być w stanie trzymać rękę 1 do 2 cali nad rusztem tylko przez 2 do 3 sekund). Gdy węgle są gotowe, popchnij dwie trzecie węgli do połowy grilla, tworząc gorącą strefę; rozłóż pozostałą jedną trzecią po przeciwnej stronie grilla, aby utworzyć chłodniejszą strefę.
Z marynaty wyjąć kotlety schabowe i wyrzucić marynatę.
Umieść kotlety na najgorętszej części grilla.
Niech gotować przez 1 minutę, a następnie odwrócić i gotować przez 1 minutę na drugiej stronie.
Przenieś kotlety na chłodniejszą stronę grilla i gotuj, obracając raz, łącznie przez około 10 minut, aż natychmiastowy odczyt termometru włożony do najgrubszej części kotleta zarejestruje 60°, zgrabiając węgle z gorętszej strony grilla, jeśli to konieczne, aby utrzymać równą temperaturę. Rozpyl wszystkie flary butelką z rozpylaczem wypełnioną wodą.
Przenieś kotlety na duży talerz, namiot z folią aluminiową i odstaw na 10 minut.
Pokroić mięso z kości i pokroić mięso w poprzek ziarna na przekątnej.
Przenieść plastry i kości do półmiska i służyć.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety schabowe świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.