Grillowane kotlety wieprzowe ze słodką marynatą z trawy cytrynowej

Grillowane kotlety wieprzowe ze słodką marynatą z trawy cytrynowej
Grillowane kotlety wieprzowe ze słodką marynatą z trawy cytrynowej mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 211 kalorii, 15g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, sos rybny, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Marynata melasowa do grillowanych kotletów wieprzowych, Grillowane Kotlety Wieprzowe Z Kością W Marynacie Hawajskiej, oraz Marynata: Grillowany Kurczak Z Trawą Cytrynową I Chilli dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W misce, połączyć cukier, sos rybny, trawa cytrynowa, czosnek, szalotka, chile, i czarny pieprz i ubijać, aż cukier się rozpuści. Kotlety schabowe układamy w naczyniu w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Sos RybnySos Rybny
Trawa CytrynowaTrawa Cytrynowa
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
Papryka ChiliPapryka Chili
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Zalać marynatą, przykryć folią i pozostawić do marynowania w temperaturze pokojowej przez 1 do 2 godzin. (Wieprzowinę można również schłodzić na noc. Doprowadzić mięso do temperatury pokojowej przed grillowaniem).
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
3
Przygotuj gorący ogień w grillu węglowym (powinieneś być w stanie trzymać rękę 1 do 2 cali nad rusztem tylko przez 2 do 3 sekund). Gdy węgle są gotowe, popchnij dwie trzecie węgli do połowy grilla, tworząc gorącą strefę; rozłóż pozostałą jedną trzecią po przeciwnej stronie grilla, aby utworzyć chłodniejszą strefę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Z marynaty wyjąć kotlety schabowe i wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
MarynataMarynata
5
Umieść kotlety na najgorętszej części grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Niech gotować przez 1 minutę, a następnie odwrócić i gotować przez 1 minutę na drugiej stronie.
7
Przenieś kotlety na chłodniejszą stronę grilla i gotuj, obracając raz, łącznie przez około 10 minut, aż natychmiastowy odczyt termometru włożony do najgrubszej części kotleta zarejestruje 60°, zgrabiając węgle z gorętszej strony grilla, jeśli to konieczne, aby utrzymać równą temperaturę. Rozpyl wszystkie flary butelką z rozpylaczem wypełnioną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
8
Przenieś kotlety na duży talerz, namiot z folią aluminiową i odstaw na 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Pokroić mięso z kości i pokroić mięso w poprzek ziarna na przekątnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
MięsoMięso
10
Przenieść plastry i kości do półmiska i służyć.

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Kotlety schabowe świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn