Grillowane kotlety wieprzowe z Tomatillo, kukurydzą i salsą z awokado

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać grillowane kotlety wieprzowe z Tomatillo, kukurydza, i awokado Salsan spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 319 kalorii, 38g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 3,34 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dość drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz schabowe kotlety, pieprz, Tomatillo, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowane kotlety wieprzowe z salsą Tomatillo, Grillowane kotlety schabowe Chile z tortillą-Salsa Tomatillo, oraz Grillowane kotlety schabowe Chile z tortillą-Salsa Tomatillo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować salsę, Odrzuć łuski i łodygi pomidorów.
Umieść pomidory i kukurydzę na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grill 10 minut lub aż zbrązowieje, okazjonalnie obracając pomidory i kukurydzę.
Umieścić Tomatillo w robocie kuchennym; proces do gładkiej.
Pokroić ziarna z kłosu kukurydzy.
W średniej misce połączyć puree z tomatillo, kukurydzę, cebulę i kolejne 6 składników (przez czosnek); delikatnie wymieszać awokado tuż przed podaniem.
Aby przygotować wieprzowinę, posyp wieprzowinę 1 łyżeczką czarnego pieprzu i 1/2 łyżeczki soli.
Umieść wieprzowinę na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grilluj 5 minut z każdej strony lub do czasu zakończenia.
Podawać wieprzowinę z salsą.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje najlepsze propozycje na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. GEN5 Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
![GEN5 Chardonnay]()
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.