Grillowane kotlety wieprzowe z sosem Tomatillo i zielonym jabłkiem

Grillowane kotlety wieprzowe z Tomatillo i sosem z zielonego jabłka to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 269 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.25 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz mielony kminek, schabowe kotlety, chipotle chiles w adobo i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać jabłka granny smith można śledzić to danie główne z Easy Apple Crisp z masłem orzechowym Granola + gratis granola jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zdrowe i pyszne: kotlety wieprzowe z sosem Tomatillo i zielonymi jabłkami, Kotlety wieprzowe Tomahawk z Tomatillo - Green Tomato Chowchow, oraz Grillowane kotlety wieprzowe z salsą Tomatillo.
Instrukcje
Wymieszaj kolendrę, kminek, sól i pieprz w małej misce, następnie dodaj olej i mieszaj, aż dobrze się połączą. Mieszankę przypraw Rub całym kotlety.
Niech kotlety marynować podczas robienia sosu i przygotowania grilla.
Gotować Tomatillo i 3 szklanki wody w 2 1/2-do 3-quart rondel, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż Tomatillo są po prostu miękkie, 8 do 10 protokół.
Odcedzić i schłodzić 15 minut.
Podczas gdy tomatillos chłodzą, rdzeń jabłka i pokroić w 1/4-calową kostkę. Pomidory Purée z pozostałymi składnikami sosu z wyjątkiem jabłek w robocie kuchennym.
Przełożyć do miski i wymieszać z jabłkami.
Otwory wentylacyjne na dnie grilla. Węgiel lekki (od 80 do 100 brykietów) w rozruszniku kominkowym. Pozostawiając około jednej czwartej grilla bez węgla drzewnego, Bank zapalony węgiel przez resztę grilla tak, że węgle są około trzy razy wyższe po przeciwnej stronie.
Węgiel drzewny jest średnio gorący, gdy możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem nad obszarem, w którym węgle są ułożone najwyżej przez 3 do 4 sekund. Podsmaż wieprzowinę na lekko naoliwionym stojaku grillowym bezpośrednio nad najgorętszą częścią węgli, odkrytą, obracając się raz i, jeśli to konieczne, poruszając się po grillu, aby uniknąć rozbłysków, aż do dobrze zarumienionego, łącznie 10 do 12 minut. Przenieś wieprzowinę do najchłodniejszej części grilla, następnie przykryj odwróconą patelnią do pieczenia i grillem, obracając wieprzowinę raz, aż termometr włożony ukośnie do środka każdego kotleta (unikaj kości) zarejestruje 66°, 10 do 12 minut.
Przełożyć wieprzowinę na deskę do krojenia i odstawić, luźno pokrytą folią, 15 minut (temperatura wzrośnie do 68°).
Rozgrzej wszystkie palniki na wysokim, przykrytym, 10 minut. Podsmaż wieprzowinę na lekko naoliwionym stojaku grillowym, przykrytym pokrywką, obracając się raz, aż będzie dobrze zarumieniona, w sumie 10 do 12 minut. Wyłącz 1 palnik (środkowy palnik, jeśli są
i umieścić wieprzowinę nad wyłączonym palnikiem. Zmniejsz ciepło na pozostałym palniku(s) do umiarkowanego i grilluj wieprzowinę, przykrytą pokrywką, aż termometr włożony ukośnie do środka (unikaj kości) zarejestruje 66°, 12 do 16 minut.
Przełożyć wieprzowinę na deskę do krojenia i odstawić, luźno pokrytą folią, 15 minut (temperatura wzrośnie do 68°).
Wieprzowinę pokroić z kości, następnie cienko pokroić i podawać z sosem.
Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, kotlety wieprzowe mogą być smażone na gorącej lekko naoliwionej dobrze przyprawionej patelni grillowej na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając się raz, aż do dobrze zarumienionego, około 6 minut, a następnie przeniesione do płytkiej patelni do pieczenia i pieczone w środku rozgrzanego piekarnika 232°, bez obracania się, aż termometr zarejestruje150, 15 do 20 minut.* Dostępne na rynkach Latino i wielu supermarketach.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety schabowe świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Santan EMA Reserve Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.