Grillowane kotlety wieprzowe z sałatką kukurydzianą i sosem lawendowo-brzoskwiniowym

Grillowane kotlety wieprzowe z sałatką kukurydzianą i sosem lawendowo-brzoskwiniowym mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Na 7,86 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1239 kalorii, 84g białka, oraz 59G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Ten przepis z jedzenia i wina wymaga kłosów kukurydzy, cebuli vidalian, brązowego cukru i pąków lawendy. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Grillowane kotlety wieprzowe z sosem brzoskwiniowym, Grillowane kotlety wieprzowe z brzoskwinią, bourbonem, sosem musztardowym, oraz Grillowane kotlety wieprzowe ze słodkim brzoskwiniowym sosem Barbecue dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu połącz miód z lawendą i całymi goździkami i gotuj na umiarkowanym ogniu, niezakłócony, przez 6 minut.
Miód wyjąć z ognia i wymieszać w 2 łyżkach octu sherry.
Niech miód ostygnie przez 10 minut, a następnie przecedzić miód z lawendą przez drobne sito do małej żaroodpornej miski.
Dodać 2 łyżki masła do rondla wraz z brązowym cukrem i sokiem z cytryny i gotować tylko do stopienia. Wymieszać połowę miodu z dodatkiem lawendy. Ułóż połówki brzoskwiń w małym naczyniu do pieczenia w jednej warstwie i łyżką mieszanki brązowego cukru na nich.
Pieczemy brzoskwinie przez 1 godzinę, obracając raz i fastrygując co 10 minut, aż będą miękkie i lekko karmelizowane.
Przenieść brzoskwinie na talerz i wlać soki z patelni do żaroodpornej filiżanki.
W międzyczasie zapal grill lub rozgrzej patelnię grillową.
Posmaruj kłosy kukurydzy i plasterki cebuli na całej powierzchni 1 łyżką oliwy z oliwek i obficie dopraw solą i pieprzem. Grill na dużym ogniu, aż zwęglone i miękkie, 8 do 10 protokół.
Lekko ostudzić, następnie pokroić ziarna kukurydzy z kolb i grubo posiekać cebulę.
Na dużej, głębokiej patelni podgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Dodać boczek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż będzie złoty i chrupiące, o 4 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć boczek na talerz.
Dodaj kukurydzę i cebulę na patelni i gotować tylko do ogrzania przez, o 3 protokół.
Dodać pietruszkę, piment D ' Espelette, pozostałą 1 łyżkę octu i zarezerwowany boczek. Doprawić sałatkę kukurydzianą solą i pieprzem i przykryć folią, aby się ogrzała.
Kotlet schabowy posmarować pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Grilluj na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając raz, aż termometr odczytu natychmiastowego zarejestruje 138 po włożeniu w pobliżu Kości, około 12 minut.
Kotlety przełożyć na talerz i obficie posmarować pozostałym miodem z dodatkiem lawendy.
Tymczasem, rozgrzać duży, ciężka patelnia, aż bardzo gorąco.
Dodać drobno pokrojone brzoskwinie i gotować bez mieszania przez 1 minutę.
Dodaj Riesling i gotuj, aż zmniejszy się o dwie trzecie, około 1 minuty.
Dodaj zarezerwowane soki brzoskwiniowe i doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 2 protokół. W pozostałej 1 łyżce masła doprawić sos brzoskwiniowy solą i pieprzem. Łyżka sałatki kukurydzianej na talerze i ułożyć pieczone połówki brzoskwini obok.
Umieść kotlety na talerzach, łyżkę sosu brzoskwiniowego nad kotletami i podawaj.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety wieprzowe można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.