Grillowane kotlety wieprzowe z salsą Tomatillo
Przepis grillowane kotlety wieprzowe z Tomatillo Salsa może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 45 minut. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 346 kalorii. Ten przepis służy 6. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, jalapeño chiles, cilantro, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowane kotlety schabowe Chile z tortillą-Salsa Tomatillo, Grillowane kotlety wieprzowe z Tomatillo, kukurydzą i salsą z awokado, oraz Grillowane kotlety schabowe Chile z tortillą-Salsa Tomatillo.
Instrukcje
Miejsce Tomatillo, 4 całe ząbki czosnku, i jalapeños na obramowanej blachy do pieczenia. Broil do miękkości i warzywa są lekko zwęglone, obracając od czasu do czasu, o 7 minut dla czosnku i 8 minut dla Tomatillo i jalapeños.
Przenieść na talerz i odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć. Łodyga i nasiona jalapeños.
Umieścić pomidory, czosnek, jalapeños, cebula, i kolendra w procesorze. Puree aż prawie gładkie. Doprawić salsę tomatillo solą i pieprzem. Czy salsa z wyprzedzeniem może być wykonana 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Salsę przed podaniem przywrócić do temperatury pokojowej.
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło). Obie strony kotletów schabowych natrzeć połówkowym ząbkiem czosnku.
Posypać koszerną solą i pieprzem; posmarować olejem. Grill, aż tylko gotowane przez, O 8 minut na stronie.
Przelej kotlety na talerz; pozostaw 10 minut. Grilluj tortille, aż lekko zwęglone, około 1 minuty na stronę.
Kotlety podawać z tortillami i salsą.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety wieprzowe można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.