Grillowane kotlety wieprzowe z masłem Szalotkowym

Grillowane kotlety wieprzowe z masłem Szalotkowym
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 97 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Mieszanka rozmarynu, szalotki, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grillowane kotlety wieprzowe z masłem klonowym, Grillowane kotlety wieprzowe z masłem ziołowym, oraz Kotlety Wieprzowe Z Sosem Musztardowo-Szalotkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotować grill na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
2
Posypać obie strony wieprzowiny równomiernie 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WieprzowinaWieprzowina
3
Połączyć olej, szczypiorek, tymianek, rozmaryn i czosnek, dobrze mieszając. Rub mieszaninę oleju równomiernie po obu stronach wieprzowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
SzczypiorekSzczypiorek
CzosnekCzosnek
TymianekTymianek
WieprzowinaWieprzowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
4
Umieścić wieprzowinę na stojaku grillowym; grillować 6 minut z każdej strony lub do momentu włożenia termometru w najgrubszą część wieprzowiny 15
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
5
Wyjąć wieprzowinę z grilla; odstawić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
6
Posypać pozostałą 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
7
Połączyć masło, szalotki, i skórka cytryny, dobrze mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
SzalotkaSzalotka
MasłoMasło
8
Rozłóż około 1 łyżeczki mieszanki masła nad każdym kotletem schabowym; odstawić wieprzowinę na dodatkowe 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
MasłoMasło
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
WieprzowinaWieprzowina

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Kotlety schabowe świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jedno wino, którego możesz spróbować to Lapis Luna Chardonnay. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Lapis Luna Chardonnay
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn