Grillowane kotlety wieprzowe w stylu koreańskim z czerwoną cebulą i Baby Bok Choy

Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Grillowane Koreańskie grillowane kotlety wieprzowe z czerwoną cebulą i Baby Bok Choy może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 591 kalorii, 56g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 3,62 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 8 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest idealny do 4 Lipca. Mieszanka czosnku, sos hoisin, imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Char - grillowane kotlety wieprzowe w stylu koreańskim z grilla i Rękodzieło Koreańskie mięso Giveaway, Grillowane Azjatyckie kotlety wieprzowe i Baby Bok Choy, oraz Grillowany Halibut, Bakłażan I Baby Bok Choy Z Koreańskim Barbec dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill na średnim ogniu. Wymieszać razem sos sojowy, sos chili, olej sezamowy, brązowy cukier, ocet, starty imbir i starty czosnek w małej misce. Rezerwa 2 łyżki do warzyw, a następnie wymieszać w sosie hoisin. Połowę odstawić do podania z gotowanymi kotletami schabowymi i wymieszać z 1-2 łyżkami wody.
Posypać kotlety wieprzowe z obu stron 1/2 łyżeczki soli i pieprzu na wszystkie 4 kotlety.
Kotlety schabowe i cebulę ułożyć na lekko naoliwionym grillu. Grilluj, aż kotlety wieprzowe będą lekko różowe w pobliżu Kości, 6 minut z pierwszej strony i 4 do 5 minut z drugiej strony. Cebulę grillować, aż będą miękkie. Zacznij szczotkowanie zarówno wieprzowiny i cebuli z mieszanką sos hoisin około połowy grillowania.
Przelać kotlety wieprzowe na deskę do krojenia, aby odpocząć przez około 5 minut, a cebulę do miski.
Umieść bok choy w dużej misce i przykryj folią. Kuchenka mikrofalowa, aż centralny rdzeń zmięknie i można go łatwo przebić czubkiem ostrego noża, 3 do 5 minut. Doprawić bok choy 1/4 łyżeczki soli i pieprzu i grillować aż do zwęglenia, 2 do 3 minut na stronie.
Dodać do miski z cebulą i delikatnie wrzucić z reserved 2 łyżki sosu imbirowego.
Podawać kotlety wieprzowe z grillowanymi warzywami i zastrzeżoną mieszanką sosu hoisin na boku.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety schabowe świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.