Grillowane kotlety schabowe Chile z tortillą-Salsa Tomatillo

Grillowane kotlety schabowe Chile z tortillą-Salsa Tomatillo
Przepis grillowane kotlety wieprzowe Chile z tortillą-Tomatillo Salsan jest gotowy w ciągu około 4 godzin i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Jedna porcja zawiera 582 kalorie, 33g białka, oraz 38 g tłuszczu. Na 5,61 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób lubiło to danie główne. Jest idealny do 4 Lipca. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka Serrano chile, kolendra, meksykańskie oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowane kotlety schabowe Chile z tortillą-Salsa Tomatillo, Grillowane kotlety wieprzowe z salsą Tomatillo, oraz Grillowane kotlety wieprzowe z Tomatillo, kukurydzą i salsą z awokado.

Instrukcje

1
W dużej, płytkiej misce, połączyć proszek chile, kolendra, oregano, czosnek, Skórka z limonki, sok z limonki i 1/4 szklanki oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodać kotlety schabowe i obrócić do płaszcza. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 3 godziny. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed grillowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
3
Ustawić żeliwną patelnię grillową na dużym ogniu. W misce wrzucić pomidory i serrano z 1 łyżką oleju; doprawić solą i pieprzem. Grill na dużym ogniu, aż Tomatillo są lekko zwęglone, 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Przenieść tomatillos i serrano do powierzchni roboczej. Grubo posiekaj Tomatillo i zmiel serrano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
Mięso MieloneMięso Mielone
5
Przenieść do miski i dodać kolendrę, awokado i pozostałą 1 łyżkę oleju. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Obniżyć ciepło pod patelnią do umiarkowanego. Zeskrobać marynatę z kotletów. Grillować kotlety na umiarkowanym ogniu, aż lekko zwęglone i natychmiastowy odczyt termometr włożony w pobliżu kości rejestruje 135, około 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
7
Kotlety przełożyć na talerz; przykryć luźno folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
8
Odstawić na 5 minut.
9
Wymieszać chipsy tortilla do salsy, a następnie łyżką salsy na kotlety.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Chipsów Tortilla O Smaku Limonki, Podzielonych Na Kawałki Wielkości Kęsa (około 6 Uncji)6 Szklanek Chipsów Tortilla O Smaku Limonki, Podzielonych Na Kawałki Wielkości Kęsa (około 6 Uncji)
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
10
Podawać od razu, z wapiennymi klinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Kotlety wieprzowe w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jednym z win, które można spróbować jest La Crema Russian River Chardonnay. Ma 4.1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
La Crema Russian River Chardonnay
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia33
Magazyn