Grillowane kotlety schabowe Chile z tortillą-Salsa Tomatillo

Przepis grillowane kotlety wieprzowe Chile z tortillą-Tomatillo Salsan jest gotowy w ciągu około 4 godzin i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Jedna porcja zawiera 582 kalorie, 33g białka, oraz 38 g tłuszczu. Na 5,61 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób lubiło to danie główne. Jest idealny do 4 Lipca. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka Serrano chile, kolendra, meksykańskie oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowane kotlety schabowe Chile z tortillą-Salsa Tomatillo, Grillowane kotlety wieprzowe z salsą Tomatillo, oraz Grillowane kotlety wieprzowe z Tomatillo, kukurydzą i salsą z awokado.
Instrukcje
W dużej, płytkiej misce, połączyć proszek chile, kolendra, oregano, czosnek, Skórka z limonki, sok z limonki i 1/4 szklanki oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem.
Dodać kotlety schabowe i obrócić do płaszcza. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 3 godziny. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed grillowaniem.
Ustawić żeliwną patelnię grillową na dużym ogniu. W misce wrzucić pomidory i serrano z 1 łyżką oleju; doprawić solą i pieprzem. Grill na dużym ogniu, aż Tomatillo są lekko zwęglone, 4 protokół.
Przenieść tomatillos i serrano do powierzchni roboczej. Grubo posiekaj Tomatillo i zmiel serrano.
Przenieść do miski i dodać kolendrę, awokado i pozostałą 1 łyżkę oleju. Doprawić solą i pieprzem.
Obniżyć ciepło pod patelnią do umiarkowanego. Zeskrobać marynatę z kotletów. Grillować kotlety na umiarkowanym ogniu, aż lekko zwęglone i natychmiastowy odczyt termometr włożony w pobliżu kości rejestruje 135, około 12 minut.
Kotlety przełożyć na talerz; przykryć luźno folią.
Wymieszać chipsy tortilla do salsy, a następnie łyżką salsy na kotlety.
Podawać od razu, z wapiennymi klinami.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety wieprzowe w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jednym z win, które można spróbować jest La Crema Russian River Chardonnay. Ma 4.1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.