Grillowane Kotlety Schabowe

Grillowane Kotlety Schabowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj grillowanych kotletów schabowych. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 456 kalorii, 40g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 3,72 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 35 minut. Jeśli masz mielony imbir, miód, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. 488 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%. Podobne przepisy to Grillowane Kotlety Schabowe, Grillowane kotlety schabowe z brzoskwiniami Jack Daniels, oraz Kotlety Schabowe Pomidorowe.

Instrukcje

1
Wymieszać czosnek, brązowy cukier, miód, sos sojowy, sos Worcestershire, ketchup, imbir, cebula w proszku, cynamon, i pieprz cayenne razem w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
RamięRamię
1 Do 1-1/3 Szklanki Wody1 Do 1-1/3 Szklanki Wody
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie PlasterkiOpakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Wlej połowę mieszanki do dużej plastikowej torby na zamek błyskawiczny i umieść kotlety wieprzowe w marynacie. Wycisnąć powietrze z worka i zamknąć worek. Przechowywać w lodówce 4 do 8 godzin, obracając od czasu do czasu. Przechowywać w lodówce pozostałą marynatę w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Ząbków Czosnku, Obranych, Przekrojonych Na Pół I Pokrojonych W Cienkie Plasterki5 Ząbków Czosnku, Obranych, Przekrojonych Na Pół I Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Wyjmij kotlety wieprzowe z plastikowej torby i wstrząśnij nadmiarem kropel płynu z kotletów. Marynatę wyrzucić z plastikowej torebki. Kotlety grillowe na rozgrzanym grillu, fastrygowanie z zastrzeżoną marynatą, aż mięso będzie rumiane, nie będzie już różowe w środku i pokaże dobre znaki grillowe, od 8 do 10 minut na stronę. Termometr do mięsa włożony do najgrubszej części kotleta powinien odczytywać co najmniej 145 Stopni F (63 Stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Ząbków Czosnku, Obranych, Przekrojonych Na Pół I Pokrojonych W Cienkie Plasterki5 Ząbków Czosnku, Obranych, Przekrojonych Na Pół I Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pokroić Na Paski O Grubości 1/2 CalaPokroić Na Paski O Grubości 1/2 Cala
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Pozostałą marynatę przelać do rondla na średnim ogniu, doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień do duszenia. Marynatę gotować, aż lekko zgęstnieje, około 5 minut, ciągle mieszając; podawać sos z kotletami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Kotlety schabowe świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. The Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 62 dolarów za butelkę.
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Wino ma słomkowożółty kolor. Na nosie wyraża wolno pieczone gruszki i kwiaty wiciokrzewu. Na podniebieniu wino jest jasne i pełne, z mnóstwem cytryny Meyer i świeżych smaków moreli.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 35 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia16
Magazyn