Grillowane klopsiki z sosem jogurtowym po Indyjsku
Ten przepis służy 24. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 99 kalorii. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz sok z cytryny, pieprz, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Grillowane Wegańskie szaszłyki z indyjskim sosem limonkowo-kokosowym, Jogurt Marynowany Indyjski Przyprawiony Grillowany Kurczak, oraz Jesiotr przyprawiony po indyjsku z miętowym sosem jogurtowym.
Instrukcje
Połącz mieloną wołowinę, cebulę, czosnek, sos sojowy, jajka, imbir, sól i pieprz w misce.
Wymieszaj składniki rękami, aż będą dobrze wymieszane i dobrze się trzymają.
Blachę do pieczenia posmarować 2 łyżeczkami oleju. Rękami, tworzą mieszaninę mięsa w 24 okrągłe kulki i umieścić je 1 1/2 cala od siebie na blasze do pieczenia. (Każda kula powinna ważyć około 1/2 uncji.) Lekko zwilż ręce przed uformowaniem każdej kulki, aby ułatwić toczenie.
Szczotkować klopsiki z pozostałym olejem i smażyć je, 4 cale od elementu grzejnego, 6 do 8 minut, obracając je raz, aż zostaną ugotowane.
Umieścić klopsiki w płytkiej misce z indyjskim sosem jogurtowym na boku, lub odciąć wierzch małego okrągłego bochenka chleba, usunąć wnętrzności i łyżką klopsiki do chleba. Kurz posiekaną natką pietruszki na kolor.
Indyjski Sos Jogurtowy Przyprawiony
Umieścić go na misce i łyżką jogurt do sitka. Pozostawić jogurt do odsączenia w lodówce przez 3 godziny.
Przenieść odsączony jogurt z gazą do drugiej miski i wymieszać w czosnku, sok z cytryny, olej, kminek, kurkuma,i cayenne. Doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Z książki kucharskiej Menu panny młodej i pana młodego autorstwa Abigail Kirsch i Susan M. Greenberg. Copyright (c) 2002 by Abigail Kirsch and Susan M. Greenberg. Wydane przez Broadway Books.Renomowane lokale gastronomiczne Abigail Kirsch znajdują się na Manhattanie i w hrabstwie Westchester oraz w nowojorskim Ogrodzie Botanicznym. Kształcona w Culinary Institute of America i Le Cordon Bleu, jest byłą przewodniczącą nowojorskiego I Międzynarodowego oddziału Les Dames d ' Escoffier. Susan M. Greenberg, jej szwagierka, jest profesjonalnym niezależnym pisarzem. Kirsch mieszka w Pound Ridge w Nowym Jorku, a Greenberg mieszka w Stamford w Connecticut. Razem napisali też pierwszą książkę kucharską Pary Młodej.