Grillowane Kalmary Z Rukolą

Grillowane Kalmary Z Rukolą
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny hor d ' oeuvre? Grillowane kalmary z rukolą może być znakomity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 434 kalorie, 29g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na 4,54 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz rukolę, ząbek czosnku, cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Węgiel Grillowane krewetki i kalmary z grillowanymi cytrynami i wędzonymi pomidorami-czarna oliwka, Kalmary Z Grilla, oraz Marynowane Kalmary Z Grilla.

Instrukcje

1
Przygotuj grill do gotowania. Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na dnie grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Kalmary opłukać pod zimną bieżącą wodą i osuszyć ręcznikami papierowymi. Jeśli kałamarnice są duże, przekrój o połowę macki wzdłuż i pokrój dłuższe, jeśli są przymocowane, poprzecznie na 2-calowe kawałki. Zdejmij klapy z ciał kałamarnic, jeśli są przymocowane, i zarezerwuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
3
Pokrój każde ciało kałamarnicy wzdłuż "szwu"i otwórz na płasko. Score Duże kałamarnice, w tym klapy, wzdłuż ostrym nożem, robiąc cięcia blisko siebie (około 1/8 cala od siebie, jak grzbiety na rigatoni) i uważając, aby nie przeciąć kałamarnic, a następnie o połowę ciała kałamarnic w poprzek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 żółta Papryka, Mała Kostka1 żółta Papryka, Mała Kostka
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
4
Wyciśnij tyle soku z 2 cytryn, aby odmierzyć 1/4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
5
Pozostałą całą cytrynę pokroić w kliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
6
Ubij razem sok z cytryny, olej, czosnek, 1/2 łyżeczka soli, i 1/8 łyżeczka pieprzu, aż dobrze połączone i przenieść 1/4 szklanki dressing do dużej płytkiej misce, zastrzegając resztę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
7
Dodaj squid do dressing w płytkiej misce, podrzucając do herbu, i marynować w temperaturze pokojowej, obracając raz, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
8
Nawlecz 2 szaszłyki przez każde ciało kałamarnicy, po przeciwnych stronach ciała (aby utrzymać kałamarnicę płaską podczas grillowania). Nawlecz wszystkie klapy na 1 lub 2 szaszłyki. Wszystkie macki nawlecz w poprzek (przez najgrubszą część) na szpikulce, bez tłoczenia, pozwalając Macom zwisać. Wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
9
Gdy ogień jest gorący (można trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 1 do 2 sekund), grill squid na lekko naoliwionym stojaku grill, odkryte, obracając raz, aż po prostu włączyć nieprzezroczyste, 1 do 1 1/2 minuty łącznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
10
Przenieś do deski do krojenia i usuń szaszłyki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
11
Pokrój ciała kałamarnic wzdłuż na paski o grubości 1,5 cala. Jeśli używasz większych kałamarnic, zmniejsz o połowę paski w poprzek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
12
Wrzucić kalmary z 3 łyżki reserved dressing i sól i pieprz do smaku w czystej misce. Wrzucić rukolę do innej miski z wystarczającą ilością pozostałego dressingu do pokrycia, a następnie doprawić solą i pieprzem. Rukolę podzielić na 4 talerze i na wierzch posmarować kałamarnicą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
13
Podawać z cytrynowymi klinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia57
Magazyn