Grillowane jagnięce kebaby z pomidorami, cukinią i sosem jogurtowym

Ten przepis służy 12. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 58 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory koktajlowe, oregano, sól koszerną i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kebaby Kofte z pikantnym sosem jogurtowym Harissa i grillowanym płaskim chlebem (mielone jagnięce kebaby), Kebaby jagnięce z sosem jogurtowym, oraz Jagnięce Kebaby Z Miętowym Sosem Jogurtowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz steki jagnięce z 2 łyżkami oliwy z oliwek, 3 łyżkami czosnku, skórką z cytryny, sokiem z cytryny i oregano w zamykanej plastikowej torbie. Marynować w lodówce co najmniej 1 godzinę lub przez noc.
W misce wymieszać jogurt grecki, ogórki, koperek i pozostałą 1 łyżeczkę czosnku i dodać sól do smaku. Odstawić.
Przygotować grill na średnim ogniu. Namoczyć 12 bambusowych szaszłyków w wodzie przez 10 minut.
Pomidory i cukinię wrzucić z pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek. Szaszłyki przełożyć na przemian z jagnięciną, pomidorkami koktajlowymi i cukinią, a następnie posypać ze wszystkich stron solą i pieprzem. Grillować jagnięcinę do średnio rzadkich, obracając się od czasu do czasu, około 10 minut.
Podawać z sosem jogurtowym.