Grillowane Homary Kabobs
Grillowane homary Kabobs mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 44g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 361 kalorii. Ten przepis służy 6. Na $5.2 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest idealny do 4 Lipca. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pieprz, sól, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 65%. Spróbuj Grillowane orientalne Kaboby z kurczaka z grillowaną kukurydzą na kolbie, Grillowane Kaboby, oraz Grillowane Kaboby Wegetariańskie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 3 ćwiartki wody do wrzenia w dużym garnku. Przygotuj homary, zanurzając je po jednym lub dwóch na raz Głową w gotującej się wodzie. Gotować każdy Homar tylko wystarczająco długo, aby zabić go bez gotowania mięsa -- o 2 do 3 minut.
Odłam duże pazury. Crack claw shell z młotkiem lub dziadek do orzechów, i usunąć mięso. Odstawić mięso i wyrzucić łuski pazurów. (Nie używaj muszli pazurów do sosu; grube muszle mogą uszkodzić mikser lub robot kuchenny.)
Oderwać ogony i przeciąć na pół wzdłużnie za pomocą nożyc kuchennych.
Usuń mięso i pokroić na 2-calowe kawałki. Odstawić. Rezerwowe łuski ogonowe.
Usuń skorupę karapaksu z nóg i mięsa ciała, wkładając kciuki do jamy ciała i odrywając się.
Pokrój homara na pół wzdłuż.
Usuń oczy i czułki i odrzuć. (Wszystkie pozostałe części zarezerwować na sos.)
Usunąć łodygi z grzybów i zarezerwować do innego użycia.
Nasadki grzybowe posmarować 1 łyżką oleju. Broil 5 cali od ciepła. Ostudzić i pokroić na 2-calowe kawałki.
Wątek homara mięso, grzyby, i pomidory na szaszłyki.
Posmarować pozostałymi 2 łyżkami oleju, posypać solą i pieprzem. Kryj się i wyluzuj.
Grill kabobs, bez pokrywy grilla, na średnim ogniu (350 do 40
2 do 3 minut z każdej strony lub do czasu, aż mięso homara będzie nieprzezroczyste.
Podawać z sosem Tamaryndowym homara.
Uwaga: OK, kiedy przyszło do zabicia żywego homara, zabraliśmy mięczakowi wyjście. Mark Gottwald zaleca użycie 10-calowego noża szefa kuchni, aby przeciąć rdzeń kręgowy homara, wkładając nóż w miejscu, w którym ogon styka się z ciałem. Możesz też włożyć go za głowę. Zaletą tej metody jest to, że skrócenie czasu między zabiciem homara a jego gotowaniem poprawi jakość mięsa. Ale nasza kuchnia testowa odkryła, że metoda noża wymaga więcej odwagi ze strony kucharza i trochę doświadczenia do opanowania. Więc zdecydowaliśmy się na zabijanie wrzącą wodą. Pamiętaj, aby nie gotować mięsa w tym momencie, lub może stać się trudne. Jeśli wolisz nie zabijać homarów samodzielnie, niech rynek owoców morza paruje je tylko przez 2 do 3 minut.