Grillowane grzyby Portobello ułożone ze świeżym szpinakiem i ogolonym serem Manchego
Grillowane grzyby Portobello ułożone ze świeżym szpinakiem i ogolonym serem Manchego może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 254 kalorie, 14g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 4,61 zł / porcja. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest idealny do 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odebrać dziecko szpinak, oliwa z oliwek, szczypiorek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Grillowane grzyby Portobello z pomidorami i świeżą mozzarellą, Grillowana Sałatka z bakłażanem i serem Manchego ze świeżą bazylią i glazurą Balsamiczno-pieprzową, oraz Grillowana Sałatka Portobello Z Ogolonym Parmigiano-Reggiano.
Instrukcje
Nasadki grzybów posmarować z obu stron olejem i doprawić solą i pieprzem. Grill, cap stronie w dół, aż lekko zwęglone, o 4 do 5 minut. Odwrócić grzyby i kontynuować grillowanie aż tylko gotowane przez, o 3 do 4 minut dłużej.
Ułóż składniki na każdym z 4 talerzy sałatkowych, zaczynając od czapki grzybowej, plasterka sera, szpinaku i mżawki Sherry Vinaigrette.
Dodaj kolejną czapkę z grzybami, więcej vinaigrette, szpinak i kolejny kawałek sera.
Na wierzch ułożyć trzeci kapturek grzybowy i zakończyć polewając go winegretem i w razie potrzeby udekorowując posiekanym szczypiorkiem.
1 Mała szalotka, drobno posiekana
1/4 szklanki octu sherry lub octu balsamicznego
2 łyżeczki musztardy Dijon
1/4 łyżeczki soli koszernej
1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
1/2 szklanki oliwy z oliwek
Wymieszać szalotkę, ocet, musztardę, sól i pieprz w małej misce. Powoli ubij w oleju, aż do zemulgowania.
1 Mała szalotka, drobno posiekana
1/4 szklanki octu sherry lub octu balsamicznego
2 łyżeczki musztardy Dijon
1/4 łyżeczki soli koszernej
1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
1/2 szklanki oliwy z oliwek
Wymieszać szalotkę, ocet, musztardę, sól i pieprz w małej misce. Powoli ubij w oleju, aż do zemulgowania.