Grillowane frytki stekowe

Jeśli chcesz dodać do swojego repertuaru więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych, wegetariańskich i przyjaznych dla fodmap , grillowane frytki stekowe mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Z tego przepisu składa się 5 porcji zawierających 488 kalorii , 7 g białka i 28 g tłuszczu każda. Za 74 centy za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Mieszanka musztardy kreolskiej, ostrego sosu, koszernej soli i pieprzu oraz garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis wypróbowało i polubiło 20 osób. To będzie hit na Twoim wydarzeniu z okazji czwartego lipca . Świetnie sprawdza się jako bardzo niedroga przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 61% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także stek z grillowanej polędwicy wołowej z ragoutem z warzyw letnich i frytkami stekowymi , stek z polędwicy z grilla z ragoutem z letnich warzyw i frytkami stekowymi oraz stek z polędwicy z grilla z ragoutem z warzyw letnich i frytkami stekowymi .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej grill na średnim ogniu.
Do dużego garnka z zimną wodą włóż ziemniaki. Doprowadzić ziemniaki do wrzenia na średnim ogniu, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą lekko miękkie, ale nie ugotowane przez około 10 do 12 minut.
Ziemniaki odcedzić i dobrze osuszyć. Ziemniaki pokroić w grubą kostkę, po około 6 sztuk na ziemniaka.
W dużej misce wymieszaj oliwę z oliwek, wytrzyj do sucha, sól i pieprz do smaku.
Dodaj krążki ziemniaczane i wymieszaj. Grilluj ziemniaki na złoty kolor i chrupiące na całej powierzchni, około 10 do 12 minut.
Przełóż ziemniaki do miski lub półmiska i podawaj z sosem musztardowo-kreolskim.
Połącz wszystkie składniki w małej misce.