Grillowane filety Mahi Mahi i szparagi z pomarańczą i sezamem
Grillowane filety Mahi Mahi i szparagi z pomarańczą i sezamem to bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 128 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka korzenia imbiru, sok z limonki, nasiona sezamu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 62%. Podobne przepisy to Bek ' s grillowane filety Mahi Mahi w marynacie sojowo-imbirowej (Oamc), Grillowane Mahi - Mahi & szparagi z masłem cytrynowym, oraz Grillowane Mahi - Mahi & szparagi z masłem cytrynowym.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej patelnię do grilla na średnim lub wysokim ogniu. Filety mahi Mahi doprawić solą i pieprzem.
Połącz sok z limonki, ciemną soję, imbir i trochę oleju roślinnego lub rzepakowego w płytkim naczyniu. Włącz mahi mahi w marynacie cytrusowo-sojowej i pozostaw na 10 minut. Grilluj na gorącej patelni grillowej przez 6 minut z boku na 1-calowy filet lub do momentu, gdy ryba będzie jędrna i nieprzezroczysta.
Weź 1 włócznię szparagów i przytrzymaj ją na każdym i. Zegnij szparagi, aż pęknie i pęknie. Użyj tej włóczni jako przewodnika po tym, gdzie przyciąć końce wiązki włóczni. Używając obieraczki, zrób cienkie długie paski skórki pomarańczowej z obu pomarańczy.
Odciąć końce od skórki pomarańczy i stanąć je prawo na desce do krojenia.
Usunąć rdzeń w paski za pomocą ostrego noża i cięcia w dół od góry pomarańczy. Odrzuć pith. Gdy pomarańcze są obrane i przycięte, obrócić je na boki i pokroić w 1/4-calowe rundy, przekrój całość. Odłóż pomarańczowe dyski na bok. Na patelni z pokrywą, doprowadzić 1-calową wodę do wrzenia ze skórką pomarańczy i startego świeżego piernika. Pozostawić skórkę pomarańczową i imbir na wolnym ogniu przez co najmniej 1 minutę, a następnie dodać sól i szparagi. Dusić włócznie 3 do 5 minut, aż po prostu przetargu.
Szparagi odsączyć. Wyrzucić skórkę pomarańczową i imbir. Zbierz kilka włóczni na każdym talerzu obiadowym, układając je warstwami tam iz powrotem, przecinając włócznie na plastrach pomarańczy.
Szparagi i pomarańcze posypać sezamem, a na wierzch 1 porcją grillowanego mahi mahi.
Ugotowaną rybę i szparagi udekorować posiekanym lub cienko pokrojonym szczypiorkiem.