Grillowane brzoskwinie z syropem winnym na dwa sposoby
Grillowane brzoskwinie z syropem winnym na dwa sposoby wymagają z grubsza 30 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis serwuje 4 i kosztuje $6.16 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 32G tłuszczu i w sumie 709 kalorii. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 90 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Czwartego Lipca. Udaj się do sklepu i podnieś mielony cynamon, mielony cynamon, nektar brzoskwiniowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 36%. Podobne przepisy obejmują Koktajl z białego wina z brzoskwiniami i syropem miodowo-figowym na # Brunchweek, Grillowane brzoskwinie z waniliowym syropem z brązowego cukru, oraz Czas Na Deser! Grillowane brzoskwinie z syropem balsamicznym z granatów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Połącz wino, nektar brzoskwiniowy, brandy, 1/4 szklanki cukru, 2 łyżki miodu, laski cynamonu i fasolkę waniliową na dużej patelni do smażenia i zagotuj na dużym ogniu. Zredukuj do wrzenia i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje do syropu, około 10 minut. Szczep.
W przypadku brzoskwiń: rozgrzej grill gazowy do średnio wysokiego.
Roztop masło w małym rondlu na średnim ogniu.
Posmaruj pokrojone boki brzoskwiń masłem i posyp pozostałymi 2 łyżkami cukru i odrobiną cynamonu. Grilluj ściętą stroną do dołu i gotuj, aż lekko się skarmelizuje, 2 do 3 minut
Dla chutney brzoskwiniowy: grubo posiekaj brzoskwinie i wymieszaj z kolejną szczyptą cynamonu, kilkoma łyżkami syropu winnego, podartymi listkami mięty, odrobiną oleju rzepakowego oraz solą i pieprzem. Świetnie komponuje się z wieprzowiną.
Ułóż brzoskwinie pokrojoną stroną do góry na półmisku. Nałóż trochę creme fraiche na środek każdego, skrop syropem winnym, odrobiną miodu i udekoruj listkami mięty.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.