Grillowane brzoskwinie z sosem karmelowo-orzechowym Amaretto
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Grillowane brzoskwinie z sosem karmelowo-orzechowym Amaretto mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 293 kalorie. Ten przepis służy 6. Jeśli masz brzoskwinie, cydr jabłkowy, pekan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Świeże brzoskwinie z sosem Amaretto, Grillowane brzoskwinie z kruszonką z brązowego cukru, oraz Grillowane Brzoskwinie Z Imbirem Kokosowym Karmelem.
Instrukcje
Połączyć cukier granulowany i 1/3 szklanki wody w średnim, ciężkim rondlu na średnim ogniu; gotować, aż cukier się rozpuści, mieszając delikatnie w razie potrzeby, aby rozpuścić cukier równomiernie. Kontynuuj gotowanie 8 minut lub do złotego koloru (nie mieszać); delikatnie przechylić patelnię i zawirować mieszaninę do równomiernie brązowego.
Zdjąć z ognia. Powoli dodaj cydr, amaretto i masło, ciągle mieszając długą drewnianą łyżką (mieszanina energicznie pęcherzykuje). Gotować na średnim ogniu 5 minut lub do gładkiej. Wymieszać z orzechami pekan.
Pokrojone boki brzoskwiń posypać równomiernie brązowym cukrem i solą.
Umieść brzoskwinie, pokrojone boki do góry, na stojaku do grillowania pokrytym natryskiem do gotowania; grilluj 2 minuty z każdej strony lub do miękkości.
Podawać na ciepło z sosem.