Grillowane brzoskwinie z Bellini Zabaglione
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj grillowanych brzoskwiń z Bellini Zabaglione. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 238 kalorii. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 67 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz żółtka jaj, miód, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grillowane brzoskwinie + brzoskwinie i lody, Grillowane szparagi z pieprzem Zabaglione, oraz Grillowane owoce z cytryną Zabaglione dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz żółtka, ¼ cukru, miód, Prosecco i sok brzoskwiniowy w dużej metalowej lub żaroodpornej szklanej misce.Ustaw miskę na dużej patelni z gotującą się wodą.
Ubijaj stale, aż mieszanina będzie bardzo spieniona, gęsta i rozszerzy się w objętości, około 10 minut.
Umieść miskę w lodowatej kąpieli; pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Śmietanę ułożyć w dużej misce i ubijać do uzyskania sztywnych szczytów. Złóż bitą śmietanę do mieszaniny jajko-żółtko. Przykryć folią i umieścić w lodówce co najmniej 20 minut.Line grill lub patelnia z wytrzymałą folią.
Brzoskwinie posmarować masłem; posypać pozostałą 1 łyżką cukru. Grill pokroić bok w dół, aż brzoskwinie zmiękną i cukier jest karmelizowany, 6 do 7 minut. Podziel sabayon na cztery potrawy, a na wierzch każdej połówki brzoskwini.