Grillowane Branzino z rozmarynem Vinaigrette
Grillowane Branzino z rozmarynem Vinaigrette to danie główne, które serwuje 2. Jedna porcja zawiera 989 kalorii, 80g białka, oraz 72 g tłuszczu. Na $9.04 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka branzino, musztarda dijon, rozmaryn i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Jest idealny do 4 Lipca. 240 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 27 minut. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Spróbuj Grillowane Branzino Z Warzywami, Branzino Grillowane Nadziewane Cytryną, oraz Branzino Grillowane Nadziewane Cytryną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do blendera włożyć zmieloną cebulę, musztardę, sól, ocet, czosnek i rozmaryn i pulsować przez około 30 sekund. Użyj szpatułki, aby zeskrobać boki blendera i przecier ponownie przez 10-20 sekund. Zeskrobać boki ponownie.
Włącz blender nisko i zdejmij zdejmowaną nasadkę z pokrywki. Trzymaj rękę nad otworem, ponieważ może trochę pluć.
Powoli wlewamy oliwę i nakładamy z powrotem nakrętkę.
Wyłączyć blender i jeszcze raz zeskrobać boki. Włącz blender z powrotem na niski, a następnie wysoki na 60 sekund.
Przygotuj rybę: opłucz rybę pod zimną wodą. Teraz upewnij się, że jego skrzela i łuski są usunięte; twój sprzedawca ryb nie zawsze jest tak sumienny w tym zadaniu i nikt nie chce skali na swoim talerzu. Skrzela mogą nadać rybom gorzki smak, więc też muszą iść.
Wykonaj cięcia po bokach ryby: użyj bardzo ostrego noża i wykonaj kilka cięć po bokach ryby, może co cal. Wykonaj cięcia pod kątem do boku ryby i pokrój w dół, aż poczujesz kręgosłup. Nie należy jednak odcinać kręgosłupa. Te kawałki pomogą szybciej gotować ryby. Natrzyj oliwę z oliwek na całą rybę i odstaw na bok.
Przygotuj grill na wysokie, bezpośrednie ciepło. Dobrze zeskrobać kratki i zamknąć pokrywę. Dobrze posolić rybę. Weź papierowy ręcznik, szczypce i tani olej roślinny. Przynieś to wszystko do grilla.
Złóż papierowy ręcznik kilka razy, zwilż go olejem roślinnym i przytrzymaj go szczypcami, aby wytrzeć ruszty grillowe.
Połóż rybę na grillu i zamknij pokrywkę.
Niech to gotować przez 5 minut bez dotykania go.
Otwórz pokrywę i za pomocą szczypiec delikatnie sprawdź, czy uda ci się usunąć rybę z rusztu. Nie rób tego, ale sprawdź, czy nie ma lepkich plam. Jeśli masz jakieś, weź metalową szpatułkę. Użyj szpatułki, aby usunąć rybę z lepkich plam.
Używając szczypiec w jednej ręce, a szpatułki w drugiej, delikatnie odwróć rybę. Jeśli się utrzyma, nic wielkiego. To się czasem zdarza.
Zakończ grillowanie ryby: po odwróceniu ryby, pozwól jej gotować kolejne 3-5 minut. Ponownie sprawdź lepkie plamy za pomocą szczypiec i szpatułki. Delikatnie je rozłóż i delikatnie unieś rybę na talerz.
Jeśli ryba jest zbyt długa lub wydaje się, że może złamać się na pół, użyj dwóch metalowych szpatułek zamiast szczypiec i szpatułki.
Skropić winegret nad rybą i podawać od razu. Dobrze komponuje się z chrupiącym chlebem i kieliszkiem piwa pilsner lub białego wina.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na Europejski Seabass. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino można spróbować jest Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris]()
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.