Grillowane Azjatyckie Steki Z Tuńczyka

Grillowane Azjatyckie Steki Z Tuńczyka
Grillowane Azjatyckie steki z tuńczyka to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 56g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 358 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $8.07 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, ząbki czosnku, sos sojowy lite i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jako deser. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Smażone Steki Z Tuńczyka Azjatyckiego, Grillowane Steki Z Tuńczyka, oraz Grillowane steki z tuńczyka dla dwojga.

Instrukcje

1
W 8-calowy kwadrat (2-quart) szklane naczynie do pieczenia, połączyć wszystkie składniki z wyjątkiem steków z tuńczyka; dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
2
Dodać tuńczyka; obrócić do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
TuńczykTuńczyk
3
Odstawić, gdy grill jest ogrzewanie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Grill gazowy lub węglowy. Gdy grill jest podgrzewany, usunąć tuńczyka z mieszanki sosu sojowego; rezerwy mieszaniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Umieść tuńczyka na grillu gazowym na średnim ogniu lub na grillu węglowym 4 do 6 cali od średnich węgli. Cover grill; gotować 10 do 12 minut lub aż ryby płatki łatwo z widelcem i jest nieprzezroczysty w środku, obracając raz i szczotkowanie często z mieszanki sosu sojowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
RybyRyby
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Doprowadzić pozostałą mieszaninę sosu sojowego do wrzenia w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Podawać tuńczyka z ciepłym sosem sojowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
TuńczykTuńczyk

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia91
Magazyn