Grillowane żeberka wieprzowe z sosem barbecue Chipotle

Przepis grillowane żeberka wieprzowe z sosem barbecue Chipotle może zaspokoić Amerykańskie pragnienie w około 2 godziny i 30 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 571 kalorii. Ten przepis służy 8. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do 4 Lipca. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Mieszanka żeber schabowych, olej roślinny, sos adobo z chipotle chiles może, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Klasyczne żeberka wieprzowe z grilla z sosem Barbecue z wędzonego boczku, Biały Sos Barbecue Żeberka Wieprzowe, oraz Grillowane Żeberka Z Sosem Barbecue dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grill gazowy lub węglowy do gotowania pośredniego zgodnie z zaleceniami producenta.
Posmaruj mięsiste boki żeberek wieprzowych olejem; posyp tymiankiem.
Umieść wieprzowinę, mięsiste boki do góry, na nieogrzewanej stronie dwupalnikowego grilla gazowego lub na patelni ociekowej na grillu węglowym. (Jeśli używasz jednopalnikowego grilla gazowego, gotuj na małym ogniu.) Grill przykryć; gotować na średnim ogniu 1 godzinę 30 minut do 2 godzin lub aż nie będzie już różowy, gdy cięte w pobliżu kości i wieprzowina jest delikatna.
Tymczasem w rondlu 3-ćwiartkowym wymieszaj składniki sosu Barbecue Chipotle; podgrzej do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 15 minut, mieszając od czasu do czasu.
W ciągu ostatnich 15 minut grillowania polać sosem wieprzowym 2 lub 3 razy.
Podgrzać pozostały sos do wrzenia; zagotować i wymieszać 1 minutę.
Wieprzowinę pokroić na kawałki; podawać z pozostałym sosem.
Polecane wino: Pinot Noir, Shiraz, Zinfandel
Żeberka wieprzowe działają bardzo dobrze z Pinot Noir, Shiraz i Zinfandel. Żeberka wieprzowe i inne grillowane porki ze słodko-pikantnymi sosami dobrze komponują się z tymi czerwonymi winami. Można spróbować Willamette Valley Vineyards cały klaster różowe Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.