Grillowana wątróbka cielęca: Fegatelli di Vitello
Grillowana wątroba cielęca: Fegatelli di Vitello to bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis na 4 porcje. Za 1,45 USD za porcję ten przepis pokrywa 40% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 754 kalorie, 23 g białka i 69 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Dzięki temu przepisowi czwarty lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne. Udaj się do sklepu i kup liście laurowe, czosnek, tłuszcz z czepka i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 76%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj wątrobę cielęcą z cebulą, wątrobę cielęcą z pomarańczą i wenecką wątróbkę cielęcą z cebulą.
Instrukcje
Namocz tłuszcz w letniej wodzie na 10 minut, aby stał się giętki.
Obierz cienką zewnętrzną błonę z wątroby i pokrój ją w grube prostokąty o wymiarach około 1 na 2 cale, odrzucając fragmenty z żyłkami.
Posyp każdy kawałek wątroby lekką szczyptą soli i pieprzu.
Odcedź tłuszcz z czepka i ostrożnie rozłóż.
Pokrój kawałki tłuszczu z czepka na tyle duże, aby owinąć każdy kawałek wątroby w jednej warstwie. Otocz wątrobę plasterkami pomarańczy, wkładając do każdej paczki kawałek liścia laurowego, a następnie owiń tłuszczem.
Posyp solą i pieprzem z zewnątrz i nabij kawałki na patyczki do szaszłyków, oddzielając każdy kawałek połówką liścia laurowego.
Rozgrzej grill lub brojler na średnim ogniu.
Grilluj szaszłyki przez około 3 do 5 minut z każdej strony, aż zewnętrzna strona każdego kawałka będzie ładnie rumiana, a wnętrze będzie nadal różowe.
W międzyczasie na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Podsmaż czosnek, aż zacznie pachnieć i dodaj zieleninę mniszka lekarskiego. Wrzucaj warzywa na olej, aż zwiędną i będą miękkie. Doprawić solą i pieprzem.
Zdejmij z ognia i skrop odrobiną czerwonego octu winnego.
Rozłóż warzywa na talerzu.
Połóż wątrobę na warzywach i wyciśnij sok z pozostałego plasterka pomarańczy na wierzchu.
Podawać z chrupiącym pieczywem.