Grillowana wołowina, kurczak, krewetki i szaszłyki grzybowe
Ten przepis sprawia, że 80 porcji z 28 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Jeśli 30 centów za porcję spada w budżecie, Grillowana wołowina, kurczak, krewetki, i szaszłyki grzybowe może być niesamowite jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis do wypróbowania. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. 6 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, sól, stek z polędwicy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Grillowane Szaszłyki Grzybowe, Grillowane szaszłyki Curry z krewetkami z grillowaną cebulą i sosem z czerwonej papryki, oraz Balsamiczny Czosnek Grillowane Szaszłyki Grzybowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Czosnek zmielić i zacieru do pasty z solą za pomocą dużego ciężkiego noża.
Przełożyć do małej miski i ubić sok z cytryny i pieprz, a następnie dodać olej w strumieniu, ubijając aż do zemulgowania. Marynatę podzielić na 4 (1-do 2-quart) miseczki.
Pokroić stek w 20 do 25 (1/4-cal grubości) plastry (około 4 cali długości i 1 cal szerokości), następnie wrzucić marynatą w jednej z misek i nawleczyć każdy plaster wzdłuż na szpikulec.
Pokroić połówki piersi kurczaka po przekątnej na 20 do 25 (1/4-cal grubości) plastry (około 4 cale długości i 1 cal szerokości; jeśli piersi są cienkie, trzymać nóż pod kątem 45 stopni, aby uzyskać 1-cal szerokości plastry). Wrzuć marynatą do innej miski i nawlecz każdy plasterek wzdłuż na szpikulec.
Wrzucić krewetki z marynatą w innej misce, a następnie wątku 2 krewetki na każdy z 20 do 25 szaszłyki.
W pozostałej misce wrzucić grzyby z marynatą i nawleczyć 2 małe grzyby lub 2 duże połówki na każdy z 20 do 25 szaszłyków.
Przygotuj grill do gotowania na gorącym węglu drzewnym( wysokie ciepło dla gazu); patrz "procedura grillowania" poniżej.
Szaszłyki grillowe w partiach na lekko naoliwionym stojaku grillowym, przykryte tylko przy użyciu grilla gazowego, obracając się raz szczypcami, aż wołowina jest średnio rzadka, o 3 minuty ogółem; kurczak jest po prostu gotowany, o 3 minuty; krewetki są po prostu gotowane, o 2 minuty; i grzyby są delikatne, o 4 minuty.
Hot: kiedy możesz trzymać rękę przez 1 do 2 sekund
Średnio gorący: 3 do 4 sekund
Jeśli korzystasz z grilla gazowego, podgrzej palniki na wysokim, przykrytym, 10 minut, a następnie, w razie potrzeby, zmniejsz do ciepła określonego w przepisie.
* Szaszłyki można gwintować do 2 godzin wcześniej i schładzać osobno, przykryte folią.* Do Broil szaszłyki, podgrzewać brojlerów i stojak oleju brojlerów patelni. Umieść 1 partia szaszłyków w 1 warstwa na stojaku i broil 2 do 3 cali od ciepła, obracając się raz, aż wołowina jest średnio rzadka, o 3 minuty łącznie; kurczak jest po prostu gotowane przez, o 3 minuty; krewetki jest po prostu gotowane przez, O 2 minuty; i grzyby są delikatne, o 4 minuty.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Menage a Trois Limelight Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
![Menage a Trois Limelight Pinot Grigio]()
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.