Grillowana sałatka ze słodkich ziemniaków i kukurydzy
Need a przystawka bezglutenowa? Grillowana sałatka ze słodkich ziemniaków i kukurydzy może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 293 kalorie, 10g białka, oraz 13g tłuszczu. Na 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz pieprz poblano, pieprz cayenne, szalotki, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 377 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowana sałatka ze słodkich ziemniaków z sosem słodko-kwaśnym boczkiem, Sałatka ze słodkich ziemniaków i kukurydzy, oraz Sałatka ziemniaczano-kukurydziana z grilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce, ubij razem olej, sok z limonki, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu i pieprz cayenne. Wymieszać szalotki; odstawić.
Umieść plastry słodkich ziemniaków w średnim rondlu i przykryj 1 cal wody. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć do gotować na wolnym ogniu i gotować, aż ziemniaki mogą być Przekłute nożem do parowania z niewielkim oporem, o 10 protokół.
Ziemniaki posmarować oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Kukurydzę natrzeć masłem i doprawić solą i pieprzem. Owiń w folię aluminiową.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i rozprowadź węgle równomiernie na całej powierzchni rusztu węglowego. Ustaw ruszt do gotowania na miejscu, przykryj grill i pozwól na rozgrzanie przez 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania.
Umieść ziemniaki, kukurydzę i pieprz poblano na grillu. Gotować ziemniaki, aż rumiane z obu stron, o 4 protokół na stronę. Gotować kukurydzę przez 20 minut, obracając co 5 minut. Gotować poblano aż zwęglone na całym, o 15 protokół.
Usuń ziemniaki i kukurydzę na deskę do krojenia.
Umieścić paprykę poblano w misce, przykryć folią i odstawić na 15 minut.
Ziemniaki pokroić w 1/2-calową kostkę, przenieść do dużej miski.
Pokroić ziarna kukurydzy z kolby i przenieść do miski z ziemniakami.
Usuń zwęgloną skórę, łodygę i nasiona z pieprzu poblano i wyrzuć. Paprykę drobno pokroić w kostkę i przełożyć do miski z ziemniakami i kukurydzą.
Polać ziemniakami, kukurydzą i pieprzem. Rzucać, aby połączyć.
Odstawić na 10 minut. Przyprawy wyregulować solą i pieprzem do smaku, następnie podawać.