Grillowana sałatka ze szparagami i rukolą z sosem cytrynowo-truflowym
Grillowana sałatka ze szparagami i rukolą z sosem cytrynowo-truflowym to bezglutenowe i pierwotne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 70 kalorii. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Działa dobrze jako niedrogi dodatek do 4 Lipca. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz rukolę, parmezan, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka wiosenna z rukolą białą szparagową z cytryną biały sos balsamiczny, Sałatka z grillowanych krewetek i szparagów z sosem cytrynowo-Pesto, oraz Grillowane szparagi z sosem cytrynowym Meyer dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować grill na średnim ogniu.
Na patelni z galaretką ułożyć szparagi. Szparagi posmarować sprayem do gotowania i posypać solą.
Umieść szparagi na stojaku do grillowania; grilluj 3 minuty lub do momentu, gdy będzie krucho-miękko, okazjonalnie obracając.
Szparagi wyjąć z grilla; pokroić na 2-calowe kawałki.
Połącz skórkę, sok, olej i pieprz w dużej misce, mieszając trzepaczką.
Dodać szparagi i rukolę; delikatnie wrzucić. Mieszaninę szparagów podzielić równomiernie na 4 talerze sałatkowe. Wierzch każdej porcji z 1 łyżką sera.