Grillowana sałatka ze stekiem i rukolą z musztardowym Kaparem Vinaigrette

Sałatka z grilla i rukoli z winegretem z Kapara musztardowego może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 464 kalorie, 41g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na $5.5 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pastę anchois, oliwę z oliwek, kapary i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 87%. Podobne przepisy to Grillowana Sałatka Stekowa z Kaparem Vinaigrette, Grillujesz W Ten Weekend? Grillowana Sałatka Stekowa z Kaparem Vinaigrette, oraz Sałatka z rukoli z rzodkiewką i winegretem kaparowym.
Instrukcje
Zapalić grill lub podgrzać brojlery. Stek posmarować 1 łyżką oleju.
Stek posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Grilluj lub piecz stek przez 5 minut. Włącz mięso i gotować do smaku, o 5 minut dłużej dla średnio rzadkie.
Przełożyć stek na deskę do rzeźbienia i pozostawić do odpoczynku w ciepłym miejscu na 5 minut.
W międzyczasie połóż rukolę na talerzu lub na pojedynczych talerzach. Top z pomidorkami koktajlowymi i posypać 1/8 łyżeczki soli.
W średniej szklance lub misce ze stali nierdzewnej ubić musztardę, pastę anchois, ocet, kapary, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Dodać pozostałe 5 łyżek oleju powoli, ubijając.
Pokroić stek na przekątnej.
Kładziemy plastry na wierzchu rukoli i pomidorów i skropić winegret na wszystko.
Odmiana: zamiast rukoli użyj dwóch ćwiartek rukoli lub liści szpinaku.
Rekomendacja wina: wielkie czerwone winogrona włoskiego Piemontu to nebbiolo, podstawa Barolo i Barbaresco, dwa złożone, mocne, drogie wina. Zamiast tego kup Nebbiolo delle Langhe, aby uzyskać bardziej oszczędne, lżejsze, ale równie pyszne doświadczenie.