Grillowana Sałatka z zielonej fasoli z soczewicą Vinaigrette
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj grillowaną sałatkę z zielonej fasoli z winegretem z soczewicy. Jedna porcja zawiera 363 kalorie, 13g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 4,73 zł za porcję. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Jeśli masz gęstą pancettę, pomidory, szalotki-1 i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest solidne. Spróbuj Gotowanie z Glossies: Sałatka z zielonej soczewicy z orzechami laskowymi Vinaigrette, Sałatka z zielonej fasoli, żółtej fasoli i pomidorów z białym balsamicznym winegretem, oraz Sałatka z zielonej fasoli z winegretem musztardowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić pomidory w małym naczyniu do pieczenia, pokroić bok do góry.
Dodaj bazylii, liść laurowy, czosnek i połówki szalotki.
Dodać oliwę i doprawić solą i pieprzem. Przykryć folią i piec pomidory przez około 2 godziny, aż będą bardzo miękkie.
Lekko ostudzić. Za pomocą łyżki z rowkiem przełożyć pomidory na talerz i lekko je rozbić. Rezerwować olej pomidorowy. Wyrzucić bazylii, liść laurowy, czosnek i szalotka.
W małym rondlu podgrzej 1 łyżeczkę oleju pomidorowego z połową mielonej szalotki i gotuj na umiarkowanym ogniu, aż zmięknie, 2 minuty.
Dodać soczewicę i 3 szklanki wody; doprawić solą i pieprzem. Dusić na dużym ogniu, aż soczewica są miękkie, 15 protokół; odcedzić i przenieść do dużej miski. Wymieszaj ocet, oregano, 1/4 szklanki oleju pomidorowego i pozostałą mieloną szalotkę. Doprawić solą i pieprzem.
Podgrzej żeliwną patelnię grillową. W średniej misce wrzucić fasolkę szparagową z 1 łyżką oleju pomidorowego i doprawić solą i pieprzem. Grill na dużym ogniu, obracając raz, aż lekko zwęglone, 2 minuty.
Na dużej patelni podgrzej 1 łyżkę oleju pomidorowego.
Dodać pokrojone w kostkę pancetta i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane, o 6 protokół.
Dodać pattypans i pokruszony czerwony pieprz, doprawić solą i gotować przez 1 minutę.
Dodać pieczone pomidory i fasolkę szparagową i gotować, mieszając, przez 1 minutę. Łyżka mieszaniny warzyw na 4 talerze i skropić połowę soczewicy vinaigrette na górze.
Dodać rukolę do pozostałych soczewicy vinaigrette i wrzucić. Ułożyć rukolę na sałatce z zieloną fasolą i podawać.