Grillowana Sałatka z zielonej fasoli z soczewicą Vinaigrette

Grillowana Sałatka z zielonej fasoli z soczewicą Vinaigrette
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj grillowaną sałatkę z zielonej fasoli z winegretem z soczewicy. Jedna porcja zawiera 363 kalorie, 13g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 4,73 zł za porcję. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Jeśli masz gęstą pancettę, pomidory, szalotki-1 i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest solidne. Spróbuj Gotowanie z Glossies: Sałatka z zielonej soczewicy z orzechami laskowymi Vinaigrette, Sałatka z zielonej fasoli, żółtej fasoli i pomidorów z białym balsamicznym winegretem, oraz Sałatka z zielonej fasoli z winegretem musztardowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 30
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Umieścić pomidory w małym naczyniu do pieczenia, pokroić bok do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
3
Dodaj bazylii, liść laurowy, czosnek i połówki szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
4
Dodać oliwę i doprawić solą i pieprzem. Przykryć folią i piec pomidory przez około 2 godziny, aż będą bardzo miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
5
Lekko ostudzić. Za pomocą łyżki z rowkiem przełożyć pomidory na talerz i lekko je rozbić. Rezerwować olej pomidorowy. Wyrzucić bazylii, liść laurowy, czosnek i szalotka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
6
W małym rondlu podgrzej 1 łyżeczkę oleju pomidorowego z połową mielonej szalotki i gotuj na umiarkowanym ogniu, aż zmięknie, 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
7
Dodać soczewicę i 3 szklanki wody; doprawić solą i pieprzem. Dusić na dużym ogniu, aż soczewica są miękkie, 15 protokół; odcedzić i przenieść do dużej miski. Wymieszaj ocet, oregano, 1/4 szklanki oleju pomidorowego i pozostałą mieloną szalotkę. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
SoczewicaSoczewica
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Podgrzej żeliwną patelnię grillową. W średniej misce wrzucić fasolkę szparagową z 1 łyżką oleju pomidorowego i doprawić solą i pieprzem. Grill na dużym ogniu, obracając raz, aż lekko zwęglone, 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Szalotka Pokrojona W Cienkie PółplasterkiSzalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Na dużej patelni podgrzej 1 łyżkę oleju pomidorowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Dodać pokrojone w kostkę pancetta i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
11
Dodać pattypans i pokruszony czerwony pieprz, doprawić solą i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
12
Dodać pieczone pomidory i fasolkę szparagową i gotować, mieszając, przez 1 minutę. Łyżka mieszaniny warzyw na 4 talerze i skropić połowę soczewicy vinaigrette na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka Pokrojona W Cienkie PółplasterkiSzalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
3 łyżki Winegretu Z Wermutu3 łyżki Winegretu Z Wermutu
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
SoczewicaSoczewica
13
Dodać rukolę do pozostałych soczewicy vinaigrette i wrzucić. Ułożyć rukolę na sałatce z zieloną fasolą i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Winegretu Z Wermutu3 łyżki Winegretu Z Wermutu
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
SoczewicaSoczewica
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia29
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn