Grillowana Sałatka z tuńczyka z sosem Bazyliowo-Tapenadowym Vinaigrette

Grillowana Sałatka z tuńczyka z bazylią-Tapenade Vinaigrette to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian danie główne. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 327 kalorii, 30g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 8,67 zł / porcja, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka sałaty bibb, tapenada z oliwek, ocet winny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Zapiekany Tuńczyk z oliwkowo-Tapenadowym winegretem i rukolą, Zapiekany Tuńczyk z oliwkowo-Tapenadowym winegretem i rukolą, oraz Zapiekany Tuńczyk z oliwkowo-tapenadowym winegretem i rukolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill lub patelnię grillową na dużym ogniu przez co najmniej 10 minut. Doprawić tuńczyka solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Przetrzyj 1 łyżkę oliwy z oliwek na zewnątrz sezonowanej ryby. Grilluj bez, aż lekko wysmażone i znaki grilla pojawiają się około 30 sekund. Odwróć i powtórz na drugiej stronie. Odstawić.
Rozgrzać 1 cal oleju w małym rondlu, aż się połysk. Ostrożnie dodać kapary (będą się rozpryskiwać) i smażyć, aż będą chrupiące i złociste, około 1 minuty.
Osuszyć na ręczniku papierowym. (Możesz również dodać kapary takie, jakie są, bez smażenia).
Aby zrobić vinaigrette, ubij razem 2 łyżki oliwy z oliwek, tapenadę, ocet, czosnek, pokrojone liście bazylii oraz sól i pieprz.
Aby złożyć sałatkę, ułóż pomidory na dnie naczynia do serwowania. Rozsypać sałatę na wierzchu, a następnie kilka całych liści bazylii. Pokrój tuńczyka o grubości około 1/2 do 3/4 cala i ułóż na sałacie i bazylii.
Posypać winegretem i ukoronować kaparami.
Podawać ćwiartki cytrynowe z boku.