Grillowana Sałatka z przegrzebków i krewetek
Grillowany przegrzebek i sałatka z krewetek może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 100 kalorii. Na 5,32 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz rukolę, belgijską endywię, krewetki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest solidne. Spróbuj Grillowane krewetki i muszelki, Włoska sałatka z krewetek, przegrzebków i kalmarów, oraz Ostra Krewetka i przegrzebek Tempura z sałatką ogórkową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przegrzebki wątku, przez szerokość rund i dotykając, na cienki metalowy szpikulec. Popchnij drugi metalowy szpikulec przez przegrzebki, równolegle do i około 1/2 cala od pierwszego. Krewetki wątku, dotykając, na cienkie metalowe szaszłyki.
Opłucz i osusz radicchio, endywia belgijskiego i rukoli. Oddziel liście od główek radicchio i endive. Odrzuć twarde łodygi rukoli.
W dużej misce wymieszaj olej, ocet i szczypiorek.
Połóż przegrzebki i krewetki na grillu nad solidnym łożem gorących węgli lub na dużym ogniu na grillu gazowym (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 2 do 3 sekund); zamknij pokrywę na grillu gazowym. Skręcić w razie potrzeby, aż przegrzebki są lekko rumiane i krewetki są różowe, i oba są nieprzezroczyste, ale wilgotne patrząc w środku najgrubszej części (cut to test), 5 do 7 minut dla przegrzebki, o 5 minut dla krewetek.
Dodaj radicchio, rukola i endywia do dressingu; wymieszać. Unieść sałatkę, odsączając krótko, na talerze, dzieląc równo. Push przegrzebki i krewetki ze szaszłyków do miski.
Wymieszać, a następnie łyżką do sałatek.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla przegrzebków. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay]()
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.