Grillowana Sałatka z małży i ziemniaków
Grillowane małże i sałatka ziemniaczana może być tylko przystawka szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 405 kalorii, 17g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest idealny do 4 Lipca. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Mieszanka butelkowanych kaparów, ziemniaków, suszonych w solance oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Grillowana Sałatka z małży i ziemniaków, Sałatka z małży i ziemniaków na parze, oraz Tiella pugliese (zapiekanka z ziemniaków i małży w stylu Pugliańskim) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przykryj ziemniaki osoloną wodą o 1 cal w dużym rondlu, następnie Duś na wolnym ogniu, odsłonięty, aż będzie miękki, około 15 minut.
Odcedzić w durszlaku i spłukać pod zimną wodą do ostygnięcia.
Przygotuj grill do gotowania.
Pokrój schłodzone ziemniaki w poprzek na trzecie i ułóż w 1 warstwie na tacy.
Obie strony ziemniaków posmarować olejem (w sumie 2 łyżki) i doprawić solą i pieprzem.
Gdy ogień jest średnio gorący (możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem od 3 do 4 sekund), grilluj ziemniaki na lekko naoliwionym stojaku, aż utworzą się znaki grilla, około 1 minuty z każdej strony, a następnie przenieś do dużej miski. Wrzucić gorące ziemniaki z 2 łyżkami soku z cytryny.
Umieść małże w aluminiowej patelni i gotuj w przykrytym grillu, mieszając od czasu do czasu, 5 do 6 minut, lub aż po prostu się otworzą.
Przełóż małże do miski za pomocą łyżki szczelinowej. Odrzuć wszystkie, które nie zostały otwarte, a następnie wyrzuć resztę.
Dodaj małże do ziemniaków wraz z koprem włoskim, pietruszką, oliwkami, kaparami i pozostałymi 2 łyżkami soku z cytryny, rzucając do połączenia, a następnie odstaw w temperaturze pokojowej, rzucając od czasu do czasu, 10 minut.
Wrzucić sałatkę z pozostałym olejem i solą i pieprzem do smaku.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Chateau Ste. Michelle Indian Wells Chardonnay wino z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay]()
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau