Grillowane małże i sałatka ziemniaczana może być tylko przystawka szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 405 kalorii, 17g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest idealny do 4 Lipca. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Mieszanka butelkowanych kaparów, ziemniaków, suszonych w solance oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Grillowana Sałatka z małży i ziemniaków, Sałatka z małży i ziemniaków na parze, oraz Tiella pugliese (zapiekanka z ziemniaków i małży w stylu Pugliańskim) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przykryj ziemniaki osoloną wodą o 1 cal w dużym rondlu, następnie Duś na wolnym ogniu, odsłonięty, aż będzie miękki, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Odcedzić w durszlaku i spłukać pod zimną wodą do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
3
Przygotuj grill do gotowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
4
Pokrój schłodzone ziemniaki w poprzek na trzecie i ułóż w 1 warstwie na tacy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
5
Obie strony ziemniaków posmarować olejem (w sumie 2 łyżki) i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Ziemniak
Olej Do Smażenia
6
Gdy ogień jest średnio gorący (możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem od 3 do 4 sekund), grilluj ziemniaki na lekko naoliwionym stojaku, aż utworzą się znaki grilla, około 1 minuty z każdej strony, a następnie przenieś do dużej miski. Wrzucić gorące ziemniaki z 2 łyżkami soku z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Ziemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)
7
Umieść małże w aluminiowej patelni i gotuj w przykrytym grillu, mieszając od czasu do czasu, 5 do 6 minut, lub aż po prostu się otworzą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Małże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
Patelnia
8
Przełóż małże do miski za pomocą łyżki szczelinowej. Odrzuć wszystkie, które nie zostały otwarte, a następnie wyrzuć resztę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Małże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)
9
Dodaj małże do ziemniaków wraz z koprem włoskim, pietruszką, oliwkami, kaparami i pozostałymi 2 łyżkami soku z cytryny, rzucając do połączenia, a następnie odstaw w temperaturze pokojowej, rzucając od czasu do czasu, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Ziemniak
Małże
Pietruszka-nać
Kapary
Koper Włoski
Oliwki
10
Wrzucić sałatkę z pozostałym olejem i solą i pieprzem do smaku.
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Chateau Ste. Michelle Indian Wells Chardonnay wino z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.