Grillowana Sałatka z halibuta Niçoise może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,43 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 398 kalorii, 22g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 68 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz oliwę z oliwek, fasolę, pomidory winogronowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Grillowany Halibut Niçoise z warzywami, Grillowany Halibut Niçoise z warzywami, oraz Sałatka Nicoise Z Grillowanym Tuńczykiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby przygotować vinaigrette: obrać czosnek i rozbić bokiem noża szefa kuchni. Za pomocą widelca rozgnieść czosnek z 1/4 łyżeczki soli w małej misce, aby utworzyć grubą pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Szefa Kuchni
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Ubij w 5 łyżkach oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
3
Dodać 6 łyżek soku pomarańczowego, ocet i musztardę; ubijać, aż dobrze wymieszane. Smak i ubij do 4 łyżek więcej soku, aby złagodzić smak; doprawić więcej soli, w razie potrzeby. Odstawić w pokoju temperature.To przygotuj sałatkę: doprowadzić 1 cal wody do wrzenia w dużym rondlu wyposażonym w kosz parowca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość Anioła
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz Parowy
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Dodać ziemniaki; gotować do miękkości, 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
5
Wyjąć na deskę do krojenia. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, pokroić i umieścić w płytkiej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Mżawka z 1/3 szklanki winegret; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
7
Dodaj fasolę do kosza na parowiec; gotować, aż jasnozielony i po prostu miękkie, 4 do 6 protokół. Spłucz w durszlaku zimną wodą, aż ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz Parowy
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
8
Dobrze spuścić.
9
Umieścić w średniej misce i wrzucić 2 łyżki vinaigrette.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Połącz sok z cytryny, 2 łyżki oleju i 1/4 łyżeczki soli w solidnej, zamykanej plastikowej torbie; wstrząsaj, aż sól się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Gruby Czerwony Cukier
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
11
Dodaj rybę i marynuj do 20 minut podczas przygotowywania grilla.Rozgrzej grilla do średniej wysokości przez 10 minut, a następnie zmniejsz ogień do średniej. (W przypadku grilla węglowego poczekaj, aż płomienie ustąpią, a tylko węgle i trochę popiołu pozostaną płomienie spowodują spalenie oleju na rybie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
12
Rybę odcedzić i osuszyć ręcznikami papierowymi. Doprawić pozostałą 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Olej stojak grill (patrz Wskazówka). Grill ryby, obracając raz, aż rumiane i tylko gotowane przez, 4 do 5 minut na stronie halibuta; 3 do 4 minut na stronie basu.Ułóż liście sałaty na dużym talerzu. Na wierzchu ułóż rybę (w całości lub płatkowane na duże kawałki), ziemniaki, fasolkę szparagową i pomidory.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka (6 Uncji)
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Halibut
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Płatki Warzywne
13
Mżawka z pozostałym winegretem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
14
Dekoruj jajkami, oliwkami, natką pietruszki i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Ciasto Kukurydziane
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.