Grillowana Sałatka Z Gorzkich Warzyw Z Prażonymi Burakami, Przyprawionymi Orzechami Pekan &

Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie danie główne? Grillowana Sałatka z gorzkich zieleni z prażonymi burakami, przyprawami pekan i może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 513 kalorii, 12g białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.39 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Ten przepis z kuchni ma 61 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz zielenie, sól morską, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać pekan można śledzić to danie główne z Tort Bourbon z orzechami pekan: klasyk południa jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest super. Spróbuj Sałatka Z Gorzkiej Zieleni Z Przyprawami Pekan I Persimmons, Ciepła sałatka z grillowanych Fig, winogron i gorzkiej zieleni, oraz Pieczony stek z grillowanymi winogronami szampana i sałatką z gorzkiej zieleni i sera pleśniowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 375 F. opłucz buraki i obetnij liście (rezerwy na przepis z wykorzystaniem zieleni buraczanej). Każdy burak owinąć luźno folią aluminiową i wstawić do piekarnika. Pieczemy do miękkości i łatwo przekłuwamy końcówką noża do parkowania, około 1 godziny.
Wyjąć z piekarnika i zdjąć folię. Odstawić do ostygnięcia.Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, odetnij każdy koniec liścia. Odepchnij skórę kciukami. Jeśli skóra nie łatwo się odrywa, buraki prawdopodobnie potrzebują więcej czasu w piekarniku. Spróbuj jeszcze 10 minut.Po obraniu pokroić buraki na duże kawałki.Podczas pieczenia buraków pokrój radicchio i endive wzdłuż na pół i ułóż na talerzu lub małej patelni do pieczenia. W małej misce, ubij razem ocet balsamiczny, 2 łyżki miodu, około 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Wlać tę mieszaninę równomiernie na radicchio i endive. Odstawić.
Rozgrzać małą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj orzechy, miód i cayenne. Gotować, ciągle mieszając, przez około 5 minut, aż orzechy wydzielają smakowity zapach i lekko brązowieją.
Wyjmij z patelni ostrożnie widelcem i ułóż na talerzu lub kawałku papieru pergaminowego.Zrobić dressing łącząc olej, ocet i 2 łyżki pokruszone Roquefort w słoiku i energicznie wstrząsając, lub trzepaczką do emulgowania w małej misce.
Podgrzej dużą patelnię lub patelnię na dużym ogniu lub przygotuj grill.
Umieścić radicchio i endive wycięte strony w dół i gotować, niezakłócony, przez około 4 minuty (mniej, jeśli grillowanie bezpośrednio nad ogniem).Wymieszane warzywa i buraki wymieszać z dressingiem i równomiernie podzielić na cztery talerze.
Umieść dwie połówki radicchio i dwie połówki endywii na każdym talerzu.
Posypać orzechami i Roquefort, dzieląc równomiernie między cztery płyty. Top z bardziej popękanym pieprzem i solą morską, do smaku.