Grillowana Sałatka z bakłażanem i pomidorami
Grillowana Sałatka z bakłażanem i pomidorami to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 76 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz sok z cytryny, liście mięty, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Grillowana Sałatka Z Bakłażanem I Pomidorami, Sałatka z pomidorów, grillowanych bakłażanów i solonych jajek, oraz Grillowana Sałatka z bakłażanem, kukurydzą i chlebem z pomidorowo-bazyliowym Vinaig.
Instrukcje
W misce rozpuścić 2 łyżki. sól w 3 szt. woda.
Pokrój bakłażana w poprzek na 1/2 cala. plastry. Kładziemy plastry w osolonej wodzie; top z talerzem lub pokrywką do garnka do zanurzenia.
W międzyczasie przygotuj grill węglowy lub gazowy na średnie ciepło (350 do 450; możesz trzymać rękę 5 cali. powyżej ruszt do gotowania tylko 5 do 7 sekund).
Bakłażan osuszyć na ręczniku kuchennym. Ułóż bakłażana i pomidory na blasze do pieczenia.
Posmarować 1/2 szklanki oleju.
Pomidory grillowane, przykryte, obracając raz, aż pojawią się ślady grilla, 2 do 3 minut na stronę.
Przełożyć na talerz i odstawić.
Bakłażan Grill (w partiach, jeśli to konieczne), pokryte, obracając od czasu do czasu, aż zbrązowieje na całym i przetargu do ukąszenia, 5 do 8 protokół. Ułóż na dużym talerzu.
W blenderze lub robocie kuchennym, czysta pozostała 1/2 szklanki oliwy z oliwek, sok z cytryny, 1/2 szklanki liści mięty, czosnek, pozostałe 1/2 łyżeczki. sól, pieprz i musztarda.
Mżawka trzy czwarte dressing nad bakłażanem. Ułóż pomidory na bakłażanie, skrop je pozostałym sosem, a na wierzch pozostałą 1/2 szklanki mięty. Doprawić do smaku większą ilością soli.
Zrób z wyprzedzeniem: przygotuj przepis przez krok 5 do 3 godzin z wyprzedzeniem, przykryj i przytrzymaj w temperaturze pokojowej. Złóż tuż przed podaniem.