Grillowana Sałatka Stekowa z brzoskwiniami Teksańskimi, pekanami i limonkami
Grillowana Sałatka z brzoskwiniami z Teksasu, pekanami i limonkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 563 kalorie, 43g białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 10 i kosztuje 5,53 zł za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz mielony kminek, mielony cynamon, czosnek w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest solidne. Spróbuj Sałatka Szpinakowa Z Brzoskwiniami I Orzechami Pekan, Sałatka z pieczonego kurczaka z brzoskwiniami, kozim serem i orzechami pekan, oraz Pekan Z Cukrem: Teksańska Tradycja dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułożyć stek na dużym talerzu lub kawałku folii i natrzeć obie strony proszkiem Ancho Chili. Marynować przez 1 godzinę, aby smaki mogły przeniknąć do mięsa.
W międzyczasie umieść dużą patelnię grillową na 2 palnikach na średnim ogniu lub rozgrzej Grill gazowy lub węglowy na zewnątrz i rozpal go bardzo gorąco.
Posmaruj ruszty olejem, aby żywność nie przyklejała się. Brzoskwinie natrzeć olejem i doprawić solą i pieprzem.
Brzoskwinie kładziemy na grillu i gotujemy od 5 do 8 minut, aż miąższ lekko zmięknie i karmelizuje. Obróć je szczypcami i grilluj z drugiej strony przez 3 minuty, aby zgnieść skórę; wyjmij na talerz. Grillować plastry limonki przez 2 minuty z każdej strony, aż lekko zwęglone.
Zeskrobać nadmiar chili w proszku na powierzchni steku, więc nie pali się na grillu. Stek natrzeć olejem i doprawić obie strony solą i pieprzem. Grilluj stek na najgorętszej części grilla przez 4 minuty na stronę, aż dobrze zwęglony.
Przenieść stek do deski do krojenia i odstawić na 5 minut.
Pokroić mięso w poprzek ziarna na przekątnej.
Aby służyć: umieścić zieleninę na talerzu i ułóż połówki brzoskwini, plastry limonki i stek na wierzchu.
Posypać orzechami pekan i skropić sałatkę oliwą z oliwek.
Ten domowy proszek chili doda Dymnej głębi chili i jako suchy środek do steków. Toast kawałki ancho chile na małym ogniu w suchej patelni, aż pachnące, potrząsając patelni, aby nie przypalić.
Umieść chiles w mini robocie kuchennym i pulsuj na proszek.
Dodaj pozostałe składniki i buzz ponownie połączyć.