Grillowana Sałatka Rzymska Z Sosem Maślano-Szczypiorkowym

Grillowana Sałatka Rzymska z sosem maślano-szczypiorkowym może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 64 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz dressing maślano-szczypiorowy, pęczki sałaty rzymskiej, świeżo parmezan i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Grillowana Sałatka Rzymska Z Sosem Maślano-Szczypiorkowym, Grillowana Sałatka Rzymsko-pomidorowa z boczkiem i domowym sosem z maślanki, oraz Grillowane serduszka Rzymskie z sosem maślano-koperkowym.
Instrukcje
Zdjąć twarde zewnętrzne liście Romaine pęczki i wyrzucić; pokroić pęczki na pół wzdłuż, zachowując liście nienaruszone. Cebulę obrać i przeciąć na pół pionowo, zachowując rdzeń (koniec korzenia i wierzch) nienaruszony.
Pokrój każdą połowę na 4 kliny.
Sałatę i cebulę równomiernie posmarować oliwą z oliwek.
Przykryć równomiernie ruszt do gotowania na zimno sprayem do gotowania i umieścić na grillu na średnim ogniu (300 do 350).
Umieść kliny cebuli na ruszcie do gotowania i grilluj, przykryte pokrywą grilla, od 3 do 4 minut z każdej strony lub w pożądanym stopniu.
Połówki romaine umieścić, ściąć boki w dół, na ruszcie gotowania. Grill, bez pokrywy grilla, 2 do 3 minut lub tylko do zwiędnięcia.
Sałatę grillowaną podzielić, pokroić boki w górę, równomiernie między talerze do serwowania. Na wierzchu po 1 klinie cebuli (w razie potrzeby oddzielić na plastry) i skropić sosem maślano-szczypiorkowym.
Posypać równomiernie ogolonym parmezanem oraz solą i pieprzem do smaku.