Grillowana Sałatka Rzymska
Grillowana Sałatka Rzymska może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap przepis ma 32 kalorie, 2G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. mieszanka pieprzu, ocet balsamiczny, nasiona słonecznika i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 minut. Ogólnie ten przepis zarabia awesome spoonacular wynik 92%. Podobne przepisy to Grillowana Sałatka Cezar / Grillowana Romaine so Good!, Grillowana Sałatka Rzymska, oraz Grillowana Sałatka Rzymska.
Instrukcje
Przetnij rzymskie serce na pół wzdłuż. Przyciąć koniec łodygi trochę, jeśli chcesz, ale pamiętaj, aby nie wyciąć zbyt wiele-wszystkie liście muszą pozostać przyczepione.
Podgrzej grill George Foreman lub patelnię grillową. Spryskaj go lekko oliwą z oliwek, jeśli to konieczne. (Znasz swój grill-jeśli uważasz, że może się trzymać, daj mu szybki spray.) Gdy będzie gorąco, nałóż na nią jedną połowę romańską, dwie, jeśli będą pasować. Zamknij górną część grilla lub lekko przyciśnij sałatę łopatką, jeśli używasz patelni grillowej. Gotuj przez około 2 lub 3 minuty, aż sałata zacznie więdnąć i pojawią się ślady grillowania; następnie, jeśli używasz patelni do grillowania, odwróć się i grilluj przez kolejne 2 minuty.
Umieścić na dwóch płytkach, pokroić bok do góry i posypać każdy z 1/2 łyżeczki octu, 1/2 łyżeczki nasion słonecznika, i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku.