Grillowana sałatka libańska

Grillowana sałatka libańska może być właśnie przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis zawiera 283 kalorie, 9 g białka i 8 g tłuszczu na porcję. Za 1,19 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 13 osobom. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny na Czwarty Lipca. Jeśli masz pod ręką paprykę, grzyby, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dość niedrogi przepis dla miłośników kuchni bliskowschodniej. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 53% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, polubili także libańska sałatka Fattoush z grillowanym kurczakiem, libańska sałatka Fattoush z grillowanym kurczakiem i libańska sałatka z grillowanym kurczakiem.
Instrukcje
Pokrój pomidory i grzyby na pół; umieścić w dużej misce.
Cebulę i paprykę pokroić w plasterki o grubości 1/2 cala; dodać do miski.
Skropić 4 łyżkami oliwy i posypać solą czosnkową; wrzucić do płaszcza.
Umieść kostki chleba w innej dużej misce.
Skropić pozostałym olejem.
Posypać tymiankiem, oregano, solą i pieprzem; wrzucić do płaszcza. Nawlecz na metalowe lub namoczone drewniane szpikulce.
Warzywa przełożyć do woka grillowego lub kosza. Grilluj bez przykrycia na średnim ogniu przez 8-12 minut lub do miękkości, często mieszając. Grilluj kostki chleba pod przykryciem na średnim ogniu przez 1 do 2 minut lub do momentu zarumienienia, od czasu do czasu obracając.
Grubo posiekaj pomidory, cebulę i paprykę; umieścić w dużej misce.
Dodać grzyby, kostkę chleba, ogórek i bazylię; Skropić octem i delikatnie wymieszać.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka w menu? Spróbuj połączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Eighteen Miles Chardonnay. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 36 dolarów za butelkę.
![Chardonnay za osiemnaście mil]()
Chardonnay za osiemnaście mil
Winiarka Jessica Boone wybrała się na chłodne wybrzeże Sonoma w poszukiwaniu tego jasnego, złożonego Chardonnay. Lekkie owoce pestkowe, cytryna Meyera i atrakcyjna mineralność w nosie przenoszą się na kremowe podniebienie zrównoważone żywą kwasowością. Nuty wanilii i słodkiego dębu podkreślają złożoność wina. Do produkcji win z Eighteen Miles Jessica Boone (z Passalacqua Winery) pozyskuje winogrona z dziewięciu różnych apelacji, a wszystko to w promieniu osiemnastu mil wokół Healdsburga w Kalifornii. Spróbuj także Eighteen Miles Cab, Zin, Pinot Noir i Petite Sirah.