Grillowana sałata rzymska z winegretem z serem pleśniowym i boczkiem

Jeśli masz około 23 minut do spędzenia w kuchni, grillowana sałata rzymska z winegretem z serem pleśniowym i bekonem może być superbezglutenowym i pierwotnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis pozwala na przygotowanie 6 porcji o wartości 360 kalorii , 11 g białka i 29 g tłuszczu każda. Za 1,95 USD za porcję przepis ten pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis podoba się 3 smakoszom i kucharzom. Czwarty lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy dzięki temu przepisowi. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i kup bekon, cebulę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Sprawdza się jako niedrogi dodatek. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 76% , to danie jest solidne. Podobne przepisy znajdziesz w przepisach : grillowana sałatka z sałatą rzymską, boczkiem i serem pleśniowym, sałatka z buraków i sera pleśniowego z dressingiem winegret cytrusowym oraz grillowane figi z serem pleśniowym i miodem cytrusowym .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Rozgrzej grill do wysokiej temperatury.
Rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni na wysokim ogniu.
Dodaj cebulę i boczek i smaż, aż boczek będzie chrupiący. Do tej samej patelni dodaj ocet balsamiczny i 1 łyżkę oliwy z oliwek i wymieszaj, aby połączyć.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Posmaruj sałatę rzymską pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek, połóż ją na grillu przekrojoną stroną do dołu i szybko podsmaż.
Podawaj sałatę przekrojoną stroną do góry i polej ją sosem balsamicznym.
Posyp serem pleśniowym i udekoruj grubo zmielonym czarnym pieprzem.