Grillowana sałatka jarzynowa z fetą i miętą
Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawki? Grillowana sałatka jarzynowa z Fetanem i miętą może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 283 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.18 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 12 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do 4 Lipca. Udaj się do sklepu i podnieś bakłażan, oliwę z oliwek, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Warzywna Sałatka jagodowa z Fetanem i miętą, Grillowana Sałatka arbuzowa z fetą, miętą i limonką, oraz Grillowana Sałatka z bakłażanem i cukinią z fetą, ciecierzycą i miętą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Ułóż warzywa w jednej warstwie na tacy lub powierzchni roboczej. Lekko spryskaj obie strony oliwą z oliwek w sprayu do gotowania. Rozgrzej grill lub patelnię grillową na średnim ogniu. Grilluj warzywa partiami, aż obie strony są ładnie zwęglone, a warzywa są po prostu miękkie, o 10 minut na paprykę, o 8 minut na bakłażana i cebulę, i o 6 minut na cukinię. Gdy warzywa są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, pokroić na kawałki 1/2 cala i przenieść do dużej miski.
W małej misce ubij razem oliwę z oliwek, ocet i oregano.
Wlać warzywa i wrzucić. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Delikatnie wymieszać pomidory i miętę. Sałatkę podzielić na 4 talerze i posypać fetą.
Doskonałe źródło: błonnika, witaminy A, ryboflawiny, witaminy B6, witaminy C, kwasu foliowego, manganu, potasu
Dobre źródło: białka, tiaminy, witaminy K, wapnia, miedzi, magnezu, fosforu