Grillowana polędwiczka wieprzowa z czosnkiem i limonką

Grillowana polędwiczka wieprzowa z czosnkiem i limonką
Grillowana polędwiczka wieprzowa z czosnkiem i limonką to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 162 kalorie, 24g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka polędwiczek wieprzowych, sok z limonki, Skórka z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać skórkę z limonki, możesz podążać za tym daniem głównym z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Ten przepis jest lubiany przez 14 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowana Chili Limonka Polędwiczka Wieprzowa, Chipotle Limonka Grillowana Polędwiczka Wieprzowa-Moje Ujęcie, oraz Grillowana Czosnkowa Polędwiczka Wieprzowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Grill gazowy lub węglowy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Na wierzchu każdej polędwicy wieprzowej Wytnij małe, głębokie na 1/4 do 1/2 cala szczeliny. Włóż plasterki czosnku do szczelin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polędwiczki WieprzowePolędwiczki Wieprzowe
CzosnekCzosnek
3
W małej misce, wymieszać skórkę z limonki, olej, sok z limonki, miód, sól i pieprz, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
MiódMiód
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Po podgrzaniu grilla polędwiczki wieprzowe posmarować mieszanką wapna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polędwiczki WieprzowePolędwiczki Wieprzowe
WapnoWapno
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Umieścić wieprzowinę na grillu gazowym na średnim ogniu lub na grillu węglowym na średnich węglach; przykryć grill. Gotować 18 do 22 minut, obracając kilka razy, aż wieprzowina ma lekki rumieniec różowy w środku i termometr do mięsa włożony w środku czyta 71°.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Wieprzowinę pokroić w plastry, aby podać.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina

Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese

Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to moje najlepsze propozycje na polędwicę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Reginato Malbec rosé. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Reginato Malbec Rose
Reginato Malbec Rose
Malbec wydaje się mało prawdopodobnym bohaterem dla winogron musujących, ale jeśli chcesz, aby Twoje różowe wino pokazało Prawdziwy kolor i charakter, Malbec jest twoim człowiekiem. Chrupiące i wytrawne z pięknymi truskawkowymi, rabarbarowymi smakami i aromatami. Wystarczy odrobina struktury taniny, przyprawy kwiatowej i niesamowite eleganckie wykończenie dopełnia usta. Mówi o bogatych winogronach Malbec, ale nigdy nie traci swojej lekkiej, orzeźwiającej natury. To daje dobry powód do picia wina musującego do dania głównego!
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Magazyn