Grillowana Polędwica wieprzowa z belgijskim Endywią i pomidorowym dżemem Chile

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj grillowanej polędwicy wieprzowej i belgijskiej endywii i dżemu z pomidorów Chile. Jedna porcja zawiera 399 kalorii, 38g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 2,83 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli, pieprzu, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowana polędwiczka wieprzowa z pikantną sałatką z pomidorów Chile-kokosowych, Grillowana Endywia Belgijska, oraz Grillowana Endywia Belgijska Z Winegretem Pigwowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Czosnek zmielić i zacieru do pasty z 1 łyżeczką soli za pomocą dużego ciężkiego noża, następnie wymieszać pastę czosnkową, rozmaryn, pieprz i 1 łyżkę oleju w małej misce. Wieprzowinę osuszyć i przetrzeć pastą. Marynować, nieosłonięte, w temperaturze pokojowej 20 minut.
Podczas gdy wieprzowina marynuje, przygotować grill do gotowania. Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na dnie grilla, a następnie lekki węgiel drzewny. Węgiel drzewny jest średnio gorący, gdy możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 3 do 4 sekund. Jeśli używasz grilla gazowego, podgrzej palniki na wysokich, pokrytych, 10 minut, a następnie zmniejsz ciepło do umiarkowanego.
Podczas gdy grill się rozgrzewa, umieść tarkę w płytkim naczyniu, a następnie przetrzyj pokrojone boki pomidorów o duże otwory w kształcie łezki, aby usunąć jak najwięcej miąższu pomidorowego(Odrzuć Skórki). Gotować miąższ pomidorowy, cukier, płatki czerwonej papryki, a pozostałe 1/2 łyżeczki soli w 4-quart ciężki garnek, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się do około 1 1/2 szklanki, 15 do 20 protokół.
Przenieść dżem pomidorowy do miski ustawionej w większej misce z lodem i zimną wodą i schłodzić do temperatury pokojowej, mieszając.
Posmaruj obie strony połówek endywii pozostałym 1 1/2 łyżki oleju i dopraw solą. Grilluj wieprzowinę i endywię na lekko naoliwionym stojaku grillowym, odwracając się od czasu do czasu, aż termometr włożony ukośnie w środek wieprzowiny wyniesie 66°, A endywia będzie delikatna, od 8 do 10 minut.
Przełożyć wieprzowinę na deskę do krojenia i odstawić 5 minut. (Temperatura wewnętrzna wzrośnie do około 68° podczas stania.)
Podawać wieprzowinę z endywią i dżemem z pomidorów.
* Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, możesz użyć gorącej lekko naoliwionej dobrze przyprawionej dużej patelni grillowej. Najpierw grillujemy wieprzowinę, potem endywię, obie na umiarkowanie wysokim ogniu.• Możesz zastąpić 1 (28-do 32-uncji) całe pomidory w soku (nie odsączone)pomidorami śliwkowymi. Pomidory z puszki podzielić łyżką podczas gotowania.