Grillowana Polędwica wieprzowa z belgijskim Endywią i pomidorowym dżemem Chile

Grillowana Polędwica wieprzowa z belgijskim Endywią i pomidorowym dżemem Chile
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj grillowanej polędwicy wieprzowej i belgijskiej endywii i dżemu z pomidorów Chile. Jedna porcja zawiera 399 kalorii, 38g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 2,83 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli, pieprzu, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowana polędwiczka wieprzowa z pikantną sałatką z pomidorów Chile-kokosowych, Grillowana Endywia Belgijska, oraz Grillowana Endywia Belgijska Z Winegretem Pigwowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Czosnek zmielić i zacieru do pasty z 1 łyżeczką soli za pomocą dużego ciężkiego noża, następnie wymieszać pastę czosnkową, rozmaryn, pieprz i 1 łyżkę oleju w małej misce. Wieprzowinę osuszyć i przetrzeć pastą. Marynować, nieosłonięte, w temperaturze pokojowej 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CzosnkowaPasta Czosnkowa
RozmarynRozmaryn
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
Mięso MieloneMięso Mielone
WieprzowinaWieprzowina
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Podczas gdy wieprzowina marynuje, przygotować grill do gotowania. Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na dnie grilla, a następnie lekki węgiel drzewny. Węgiel drzewny jest średnio gorący, gdy możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 3 do 4 sekund. Jeśli używasz grilla gazowego, podgrzej palniki na wysokich, pokrytych, 10 minut, a następnie zmniejsz ciepło do umiarkowanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
3
Podczas gdy grill się rozgrzewa, umieść tarkę w płytkim naczyniu, a następnie przetrzyj pokrojone boki pomidorów o duże otwory w kształcie łezki, aby usunąć jak najwięcej miąższu pomidorowego(Odrzuć Skórki). Gotować miąższ pomidorowy, cukier, płatki czerwonej papryki, a pozostałe 1/2 łyżeczki soli w 4-quart ciężki garnek, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się do około 1 1/2 szklanki, 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
PomidorPomidor
CukierCukier
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tarka Do PudełekTarka Do Pudełek
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
GarnekGarnek
4
Przenieść dżem pomidorowy do miski ustawionej w większej misce z lodem i zimną wodą i schłodzić do temperatury pokojowej, mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
WodaWoda
LódLód
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Posmaruj obie strony połówek endywii pozostałym 1 1/2 łyżki oleju i dopraw solą. Grilluj wieprzowinę i endywię na lekko naoliwionym stojaku grillowym, odwracając się od czasu do czasu, aż termometr włożony ukośnie w środek wieprzowiny wyniesie 66°, A endywia będzie delikatna, od 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
EndiveEndive
WieprzowinaWieprzowina
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
6
Przełożyć wieprzowinę na deskę do krojenia i odstawić 5 minut. (Temperatura wewnętrzna wzrośnie do około 68° podczas stania.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
7
Podawać wieprzowinę z endywią i dżemem z pomidorów.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Papryka ChiliPapryka Chili
WieprzowinaWieprzowina
DżemDżem
1
* Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, możesz użyć gorącej lekko naoliwionej dobrze przyprawionej dużej patelni grillowej. Najpierw grillujemy wieprzowinę, potem endywię, obie na umiarkowanie wysokim ogniu.• Możesz zastąpić 1 (28-do 32-uncji) całe pomidory w soku (nie odsączone)pomidorami śliwkowymi. Pomidory z puszki podzielić łyżką podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory KonserwowePomidory Konserwowe
Pomidor śliwkowyPomidor śliwkowy
SokSok
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos

Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese

Polędwica wieprzowa działa bardzo dobrze z Malbec, Pinot Noir i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Septima Malbec z oceną 4.5 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Septima Malbec
Septima Malbec
Jasny intensywny fiolet czerwony. Elegancki i złożony z nutami dżemu czarnego i śliwkowego. Drewno jest bardzo subtelne i bezproblemowo łączy się z owocowym smakiem. Wino jest świeże ze względu na naturalną kwasowość i jest owocowe ze słodkimi i zaokrąglonymi taninami.Zrównoważony i intensywny o wyraźnym charakterze odmianowym.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia35
Magazyn