Grillowana Polenta ze szpinakiem i serem Robiola
Grillowana Polenta ze szpinakiem i serem Robiola może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 238 kalorii, 7G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odebrać dziecko szpinak, pieprz, sól, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Robiola, pieczony czosnek i jarmuż Grillowany ser, Polenta Z Capocollo, Robiola I Rampy, oraz Kotlety schabowe ze szpinakiem i serem z polentą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko olej 9-calowe okrągłe szklane naczynie do pieczenia. W średnim rondlu zagotować 3 szklanki wody.
Dodać 1 1/2 łyżeczki soli i powoli ubijać polentę. Gotować na małym ogniu, stale ubijając, aż polenta będzie gęsta, około 5 minut.
Wlać gorącą polentę do naczynia do pieczenia i przykryć powierzchnię bezpośrednio folią.
Odstawić do twardego, około 25 minut.
Na dużej, głębokiej patelni podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż złoty kolor będzie brązowy, o 30 sekund. Zwiększyć ogień do umiarkowanie wysokiej i dodać szpinak, mieszając go więdnąć. Doprawić solą i pieprzem. Trzymaj szpinak ciepły.
Rozpal grilla i nasmaruj ruszty.
Pokrój polentę na 8 klinów i grilluj na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie chrupiąca i lekko zwęglona, 5 minut na stronę.
Umieść 2 kliny na każdej płytce; na wierzchu po 2 plastry robiola. Łyżka ciepłego szpinaku na wierzchu i podawać.