Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe przepisy do twojego pudełka z przepisami, Grillowana Polenta z pikantnym stekiem może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.84 za porcję. To danie główne ma 799 kalorii, 40g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Mieszanka chipotle chile proszku, pieprz, olej canolan, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć polentę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Lemon Polenta jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kremowa Polenta z grillowanym stekiem i pieczonymi pomidorami, Grillowany Pikantny Stek Ze Spódnicą, oraz Grillowany stek Curry z pikantną soczewicą.
Dodaj stek na patelni; gotować 6 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Wyjąć stek z patelni; odstawić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Stek pokroić ukośnie w poprzek ziarna na cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna
Stek
6
Podczas gdy stek odpoczywa, posmarować Pozostałe 1 łyżkę oleju po obu stronach plastrów polenta; posypać równomiernie pozostałą 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Stek
Sól
Olej Do Smażenia
7
Dodaj polenta na patelnię; gotować 3 protokół z każdej strony lub aż rumiane. Ułóż 2 plastry polenty na każdym z 4 talerzy; podziel awokado równomiernie między porcje. Top każdej porcji z około 3 uncji stek, 2 łyżki liści kolendry, 2 łyżki queso fresco, i 2 łyżki salsy.