Grillowana pierś z kurczaka z warzywami, pesto z pokrzywy i grillowane Lightning Tree Farm Flatbread

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj grillowaną pierś z kurczaka z warzywami, pesto z pokrzywy i grillowane Lightning Tree Farm Flatbread spróbuj. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 11,79 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 754 kalorie, 38g białka, oraz 56 g tłuszczu. 12 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ser ricotta, pietruszkę, pieczarki morelowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć sumaka, możesz podążać za tym daniem głównym z Pikantny bita jogurt z miodem Mudled czerwone maliny i sumak jako deser. Jest idealny do 4 Lipca. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 81%, co jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Grillowana Sałatka chlebowa z pierś kurczaka i letnie warzywa, Grillowany kurczak z warzywami z pesto, oraz Patelnia Grillowana z grzybami i jesiennymi warzywami.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Najpierw zrób pesto: Wrzuć pokrzywę do garnka z wrzącą wodą i gotuj przez 1 minutę.
Wyjąć i umieścić w misce z lodowatą wodą na 30 sekund.
Usuń i ściśnij, aby usunąć nadmiar płynu.
Podsmażamy cebulę na maśle, aż będzie przezroczysta, następnie dodajemy pokrzywę i czosnek. Gotować przez 3 minuty, puree tę mieszaninę w robocie kuchennym (lub przejść przez młynek do mięsa), aż będzie gładka, a następnie dodać pietruszkę, ricottę i doprawić solą i pieprzem.
Przenieść do pojemnika i przechowywać w lodówce do momentu użycia.
Następnie piersi kurczaka i warzywa natrzeć oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Na kurczaka posypać sumakiem i skropić sokiem z cytryny.
Umieść kurczaka w lodówce na kilka godzin. Rozgrzej grill.
Umieścić kurczaka i warzywa na grillu i gotować, obracając od czasu do czasu, aż gotowane przez. Zdejmij grill i pozostaw na 10 minut.
Podawać z pesto, smażone smarowidła, i flatbread.
Oczyścić Smalce i umieścić je na patelni saute z masłem.
Dodać sól, pieprz i natkę pietruszki. Smalce gotować na małym ogniu, aż będą miękkie i ugotowane.
Na płaski chleb: Start drożdże w ciepłej wodzie i dodać miód.
Dodać mąkę, sól i olej i ugniatać ciasto, aż uformuje kulkę. Przykryj ciasto i pozostaw w temperaturze pokojowej przez godzinę.
Ciasto pokroić na kawałki 2 do 3 uncji i uformować je w kulki. Przykryć i niech odpocząć lub owinąć je w folię i przechowywać w lodówce. Gdy gotujemy, mąkę na płaskiej powierzchni i rozwałkować ciasto do 1/3 do 1/4 cala grubości.
Ułożyć rozwałkowane ciasto na gorącym grillu, aż obie strony będą złocisto brązowe.
Posmarować oliwą z oliwek, pokroić w kliny i podawać.