Grillowana ośmiornica z fasolą Gigante i Oregano
Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 173 kalorie, 0g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ocet winny, oregano, Turecki liść laurowy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Grillowana ośmiornica z kapustą, pomidorami i fasolą, Fasola Gigante, oraz Grillowany Chard Tęczowy z fasolą Fava i Oregano dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ośmiornicę posypać solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Podgrzać 2 łyżki oleju w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.
Dodaj ośmiornicę do garnka i gotuj bez przykrycia, aż ośmiornica uwolni swój płyn i większość płynu w garnku wyparuje, obracając od czasu do czasu szczypcami, 20 do 25 minut.
Dodaj wino, cebulę, czosnek, laskę cynamonu i liść laurowy do garnka; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ośmiornica będzie bardzo delikatna po przekłuciu widelcem, około 2 godzin. Używając szczypiec, przenieś ośmiornicę na obramowaną blachę do pieczenia i ostudź. W razie potrzeby zetrzeć zewnętrzną skórę z ośmiornicy i wyrzucić. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło).
Pokrój macki ośmiornicy w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala.
Ułożyć na talerzu i posmarować 2 łyżkami oleju; posypać solą i pieprzem. Grilluj plastry ośmiornicy aż do ogrzania, około 2 minut na stronę.
Przenieść do miski i dodać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek, ocet winny czerwony, i oregano; wrzucić do herbu.
W dużej płytkiej misce umieścić fasolę Gigante. Top z mieszaniny ośmiornicy i służyć.