Grillowana ośmiornica z fasolą Gigante i Oregano

Grillowana ośmiornica z fasolą Gigante i Oregano
Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 173 kalorie, 0g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ocet winny, oregano, Turecki liść laurowy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Grillowana ośmiornica z kapustą, pomidorami i fasolą, Fasola Gigante, oraz Grillowany Chard Tęczowy z fasolą Fava i Oregano dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ośmiornicę posypać solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
OśmiornicaOśmiornica
SólSól
2
Podgrzać 2 łyżki oleju w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodaj ośmiornicę do garnka i gotuj bez przykrycia, aż ośmiornica uwolni swój płyn i większość płynu w garnku wyparuje, obracając od czasu do czasu szczypcami, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
OśmiornicaOśmiornica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
GarnekGarnek
4
Dodaj wino, cebulę, czosnek, laskę cynamonu i liść laurowy do garnka; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ośmiornica będzie bardzo delikatna po przekłuciu widelcem, około 2 godzin. Używając szczypiec, przenieś ośmiornicę na obramowaną blachę do pieczenia i ostudź. W razie potrzeby zetrzeć zewnętrzną skórę z ośmiornicy i wyrzucić. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Liście LauroweLiście Laurowe
OśmiornicaOśmiornica
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
WinoWino
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
SzczypceSzczypce
GarnekGarnek
5
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło).
6
Pokrój macki ośmiornicy w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
OśmiornicaOśmiornica
7
Ułożyć na talerzu i posmarować 2 łyżkami oleju; posypać solą i pieprzem. Grilluj plastry ośmiornicy aż do ogrzania, około 2 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
OśmiornicaOśmiornica
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
8
Przenieść do miski i dodać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek, ocet winny czerwony, i oregano; wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny CzerwonyOcet Winny Czerwony
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
W dużej płytkiej misce umieścić fasolę Gigante. Top z mieszaniny ośmiornicy i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola GiganteFasola Gigante
OśmiornicaOśmiornica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje12
Ocena Zdrowia0
Magazyn