Grillowana noga z jagnięciny i warzyw z sosem cytrynowo-ziołowym

Grillowana noga z jagnięciny i warzyw z sosem cytrynowo-ziołowym
Grillowana noga z jagnięciny i warzyw z sosem cytrynowo-ziołowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 857 kalorii. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 10 i kosztuje 6,35 zł za porcję. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Mieszanka rozmarynu, oliwy z oliwek, cukinii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć cukinię, można śledzić to danie główne z Placki Deserowe Z Cukinii jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Grillowana noga jagnięcina z cytryną, ziołami i czosnkiem, Grillowana noga jagnięcina z cytryną, ziołami i czosnkiem, oraz Grillowana noga z jagnięciny dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pierwsze 6 składników wymieszać w średniej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Umieścić jagnięcinę w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 15x10x2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
3
Zalać marynatą. Włączyć jagnięcinę, rozłożenie marynaty płaszcz równomiernie ze wszystkich stron. Przykryć naczynie folią i przechowywać w lodówce przez 1 dzień, obracając jagnięcinę od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
JagnięcinaJagnięcina
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
Wymieszać sok z cytryny, szalotki, olej, pietruszkę i miętę. Doprawić sosem solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
SzalotkaSzalotka
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MiętaMięta
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Umieść cukinię, żółty squash i czerwoną paprykę w oddzielnych naczyniach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
Squash żółtySquash żółty
CukiniaCukinia
3
Posypać lekko solą i pieprzem. Łyżka 1/3 szklanki dressing nad każdym i włączyć do płaszcza; rezerwy pozostały dressing. Ułóż czerwoną cebulę w dużym szklanym naczyniu; posyp solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
4
Wlać wino na cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
WinoWino
5
Niech warzywa i cebula marynować co najmniej 2 godziny i do 4 godzin, fastrygowanie lub toczenia od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
CebulaCebula
1
Spray grill rack z nonstick spray i przygotować grill (średnio-wysokie ciepło). Grill warzywa w partiach, aż po prostu miękkie, obracając od czasu do czasu, o 15 minut dla cebuli, 10 minut dla czerwonej papryki, i 8 minut dla cukinii i żółty squash.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
Squash żółtySquash żółty
WarzywaWarzywa
CukiniaCukinia
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Warzywa przełożyć na blachy do pieczenia. Rezerwa Czerwony Zinfandel z cebuli do baste jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZinfandelZinfandel
WarzywaWarzywa
CebulaCebula
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Na ruszcie grillowym ułożyć jagnięcinę z rozmarynem i marynatą tymiankową, która wciąż przylega do jagnięciny. Grill, aż mięso termometr włożony do centrum rejestry 54° dla średnio rzadkie, obracając od czasu do czasu i fastrygowanie zarezerwowane Czerwony Zinfandel z cebuli, o 35 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZinfandelZinfandel
MarynataMarynata
RozmarynRozmaryn
CebulaCebula
TymianekTymianek
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Przenieść jagnięcinę na powierzchnię roboczą; odstawić na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
5
Zaczynając od 1 rogu i ustawiając nóż pod niewielkim kątem, pokrój jagnięcinę cienko w poprzek ziarna. Ułóż plastry jagnięciny na dużym talerzu. Ułożyć grillowane warzywa wokół jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
ZiarnaZiarna
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
6
Warzywa skropić sosem cytrynowo-ziołowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
CytrynaCytryna
7
Posypać serem feta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser FetaSer Feta
8
Dekoruj świeżym rozmarynem, tymiankiem i gałązkami mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmaryn świeżyRozmaryn świeży
TymianekTymianek
MiętaMięta
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia100
Magazyn