Grillowana noga jagnięca z tymiankiem i zielem angielskim

Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Grillowana noga jagnięcina z tymiankiem i zielem angielskim może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Na 4,06 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 333 kalorie. Jest idealny do 4 Lipca. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 godzin. Mieszanka soli, mielone ziele angielskie, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby użyć ziemi ziele angielskie można śledzić to danie główne z Ziele angielskie Angel Food Cakes z twarogiem ananasowym i suszonym w piecu Pi jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Grillowane Steki Jagnięce Z Rozmarynem I Tymiankiem, Szafran i tymianek marynata jagnięca z grilla, oraz Czosnek I Tymianek Pieczona Jagnięcina dla podobnych receptur.
Instrukcje
Czosnek mielony, następnie rozgnieść na pastę z solą. Wymieszaj pastę czosnkową, olej, skórkę z cytryny i sok, tymianek, pieprz i ziele angielskie. W dużym naczyniu ceramicznym lub szklanym umieścić jagnięcinę, tłustą stronę do góry. Używając noża do parowania, wykonaj 1 1/2-calowe szczeliny (około 2 cale głębokości) 2 cale od siebie na całej nodze. Rezerwa 1 łyżeczka mieszanki tymianku i wcisnąć resztę w szczeliny, a następnie wcierać całą zarezerwowaną łyżeczką mieszanki. Jagnięcina marynowana, przykryta i schłodzona, 12 godzin.
Odstawić jagnięcinę w temperaturze pokojowej na 30 minut przed grillowaniem.
Przygotuj grill do pośredniego gotowania na średnio gorącym węglu drzewnym (wysokie ciepło dla gazu). Jeśli używasz grilla gazowego, rozgrzej wszystkie palniki na wysokim, przykrytym, 10 minut,a następnie wyłącz wszystkie palniki z wyjątkiem palnika najbliższego.
Olej grill rack, następnie grill jagnięcina nad obszarem bez węgli (lub nad wyłączonym palnikiem lub palników), pokryte, bez obracania, aż termometr włożony do najgrubszej części pieczenia (prawie do kości, ale nie dotykając go) rejestruje 52° dla średnio rzadkich, 1 1/4 do 1 1/2 godziny (temperatury w cieńszych częściach nogi może zarejestrować się do 160 ° F). Aby utrzymać średnio gorący węgiel drzewny, dodaj więcej węgla drzewnego (około 2 szklanki) co 15 minut.
Niech jagnięcina stać na deskę do krojenia, odkryte, 30 minut.
Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, jagnięcinę można prażyć na stojaku ustawionym w dużej (17-przez 11-calowy) patelni do pieczenia w piekarniku 191°, 1 1/4 do 1 1/2 godziny.