Grillowana Noga Jagnięca Z Galaretką Miętowo-Pieprzową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj grillowanej nogi jagnięcej z masłem ze świeżą galaretką miętowo-pieprzową. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 4,73 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 661 kalorii, 45g białka, oraz 31 g tłuszczu. Mieszanka pieprzu, Marsali, mięty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Chrupiące kotlety jagnięce i świeża galaretka miętowa, Grillowana jagnięcina z galaretką jabłkowo-miętową, oraz Grillowane szaszłyki z jagnięciny i figi z polewą miętowo-pieprzową i grillowanym bakłażanem.
Instrukcje
1
Zrób około 8 małych nacięć na tłustej stronie jagnięciny i włóż do każdej szczeliny zmiażdżoną połowę czosnku i trochę rozmarynu. Pocierać jagnięcinę po obu stronach z oliwą z oliwek, Marsala, Pozostałe czosnek i rozmaryn, mięta, sól, pieprz i przykryć i przechowywać w lodówce na noc lub odstawić 1 godzinę w chłodnej temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1/2 Szklanki śmietanki Kremówki, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki
Czosnek Goya®
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Groch łuskany, Opcjonalnie
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
2
Posmaruj ruszty grillowe lekko olejem z krokosza barwierskiego. Przygotuj gorący ogień w grillu gazowym lub węglowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Z Krokosza Barwierskiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
Jeśli jagnięcina była w lodówce, doprowadzić ją do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, Opcjonalnie
4
Wyjąć mięso z marynaty i lekko odcedzić, pozwalając, aby część marynaty pozostała na jagnięcinie dla dodatkowego smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Groch łuskany, Opcjonalnie
Woda, Aby Umożliwić
5
Gdy ogień jest średnio gorący (jeśli używa się węgla drzewnego, węgle będą szare i lekko świecące), umieść jagnięcinę na grillu i gotuj 15-20 minut na stronę (w zależności od tego, jak gorący jest ogień), często fastrygując pozostałą marynatą. Przesuń jagnię na bok grilla z dala od bezpośredniego ciepła i nadal gotować 10 do 15 minut dłużej, obracając raz, lub aż temperatura wewnętrzna rejestruje 130 do 135 stopni dla średnio rzadkich i 140 do 145 stopni dla średnich
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Groch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Wyjmij jagnięcinę z grilla i pozostaw lekko przykrytą na desce do rzeźbienia na 10 minut przed krojeniem. Pokroić w plastry 1/4 cala i podawać natychmiast z galaretką pieprzową Foster ' s Seven ze świeżą miętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Galaretka Pieprzowa
świeża Mięta
Groch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1
Sprawia, że 1 1/2 szklanki galaretki
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
2
Połącz galaretkę z miętą, octem i pieprzem w misce i ubijaj, aż wszystkie składniki zostaną zmieszane. Przechowywać w lodówce w hermetycznym pojemniku do czasu użycia lub do 1 tygodnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala